UHAPŠEN MANIJAK KOJI JE PRETUKAO DVE ŽENE U SPLITU! Policija ga našla pomoću KEROVA I DRONOVA! (VIDEO)
Trenutak napada, Foto: Nadzorna kamera

SAD ĆE NA ROBIJU

UHAPŠEN MANIJAK KOJI JE PRETUKAO DVE ŽENE U SPLITU! Policija ga našla pomoću KEROVA I DRONOVA! (VIDEO)

Policija ga je, kako javlja Slobodna Dalmacija, pronašla u okolini Splita

Objavljeno: 16:46h

Čovek koji je jutros u Splitu brutalno napao dve žene uhapšen je nakon intenzivne potrage splitske policije u kojoj su učestvovali i specijalci.

Policija ga je, kako javlja Slobodna Dalmacija, pronašla u okolini Splita uz pomoć pasa i dronova.

Podsetimo, u jutarnjim satima u subotu u Splitu su brutalno napadnute i pretučene dve žene, a napao ih je isti muškarac starosti od 25 do 35 godina obučen u sive pantalone i majicu.

Taman kada je došla u kafe bar "Firule" u kojem povremeno radi, da bi počela čistiti, napadnuta je i brutalno pretučena 52-godišnja Nevenka Margeta iz Splita. Žena je upravo otvarala kafić, a s leđa joj je prišao muškarac koji je ljubazno zamolio da mu da čašu vode. Nevenka je krenula da mu da vode, a muškarac ju je tada svom snagom udario flašom po glavi koju je prethodno uzeo iz gajbe. Kad je nesretna žena pala na stepenice divljački ju je tukao rukama i nogama po glavi tako da se razbila i boca, a napad bi verovatno potrajao i duže da se nije umešala jedna strana turistkinja i još nekoliko žena koje su išle na plažu, piše Slobodna Dalmacija.

Divljak je nakon toga mirno odšetao, a Nevenka je odmah prevezena na Hitnu pomoć gde joj je evidentirano više udaraca, hematoma i razderotina po glavi, rukama i vratu, ali srećom bez preloma.

Njen suprug, Damir Margeta, osamdesetpostotni invalid kaže da je napadač sve udarce uputio u glavu njegove žene.

- Policija je ovde bila ispred objekta Firule, ali nisu uzeli uopšte snimke napada koje su evidentirane na nadzornoj kameri. Zato sam ja uspeo da slikam najvažnije kadrove sa snimka i evo vam šaljem fotografiju napadača. Nudim hiljadu kuna onome ko policiji dojavi identitet napadača, kaže Margeta koji je već u svojoj režiji doznao da je napadač došao iz Gline u Split, a ima i još detalja koje trenutno ne bi iznosio u javnost.

Nakon što je napao Nevenku oko 7.15 sati ujutro u ulici Put Firula b.b., napadač je krenuo prema ulici Antuna Branka Šimića gde je napao i Kristinu U. (40) prišavši joj s leđa dok je zvonila na interfon na zgradi ispred broju 77. Udario ju je kamenom dva tri puta po glavi, zatim joj je čupao kosu i udarao šakama po telu da bi je nakon toga bacio na pod nastavivši je udarati. Posle je trčećim korakom otišao u smeru tržnice Split 3.

U iskazu policiji Kristina je rekla da ne zna kako je obučen napadač niti ga može detaljnije opisati, ali zna da je mlađe životne dobi. Zadobila je hematome na temenu, levoj strani glave i ogrebotine na oba lakta i oba kolena.

Policija je na mjestu napada pronašla plosnati kamen s kojim je napadač udarao nesretnu ženu, a s leve strane na ulazu u zgradu je oštećeno armirano fiksno staklo.

I ovaj napad je kao i onaj prvi pokriven video nadzorom, samo što u ovom drugom napadu policija ima i iskaz vlasnika stana ispred čije je zgrade Kristina napadnuta.

- Ona je zapomagala i zvonila na interfon, a kada sam se ja spustio napadača više nije bilo ispred zgrade, rekao je gospodin koji ima dete sa posebnim potrebama kojem je Kristina asistentica.

Kristina je inače asistenica i u udruženju "Prijatelji", a napadnuta je baš kada je išla da radi sa detetom sa posebnim potrebama kojem se i inače posvećuje.

U međuvremenu se pojavila snimka napada i na Kristinu: zaskočio ju je ispred ulaza u zgradu, povlačio za kosu i bacio o pod. Policija je o svemu objavila saopštenje u kojem obaveštava da su primili prijave o dva napada na ženske osobe i da su identifikovali osumnjičenog za kojim se intenzivno traga, piše Slobodna Dalmacija.

Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje da je napadač je 28-godišnji A. N. iz Gline koga zovu "Aco Srbin", ali to policija još nije potvrdila. Još ga nije uhapsila, ali se očekuje skoro hapšenje. Navodno je lociran i beži u pravcu Srinjina, viđen je kako se probija kroz šikaru. Akciju hapšenja vodi zamenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a dignuta je i Specijalna policija.

Napadač u dosijeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke sa izričitom naredbom da se uhapsi.

Prema posljednjim informacijama, napadač se kreće kroz šikaru prema kamenolomu i području koje pripada Podstrani. Policija za njim traga uz pomoć pasa tragača i drona.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.