ŠOKANTNA NAJAVA IZ MOSKVE: Rusi otkrivaju NAJNOVIJU SUPERTAJNU LETELICU, da li ovo stoji iza viđanja NLO? (VIDEO)
Istina je tamo..., Foto: United Aerospace Company

ŠTA SE DEŠAVA?

ŠOKANTNA NAJAVA IZ MOSKVE: Rusi otkrivaju NAJNOVIJU SUPERTAJNU LETELICU, da li ovo stoji iza viđanja NLO? (VIDEO)

Objavljeno:

Ruska kompanija za proizvodnju i razvoj aviona najavila je prezentaciju novog, revolucionarnog borbenog aviona.

United Aerospace Company, korporacija u okviru koje posluju MiG (Mikojan i Gurevič) i Suhoj, objavila je na Instagramu slike koje vidite ispod. Oni su uporedili svoju najnoviju letelicu sa NLO, povezujući objavu sa nedavnim izveštajem američke vojske o viđanju neobjašnjenih vazdušnih fenomena u poslednjih nekoliko godina.

Pogledajte:

Slika koju vidite je omaž posteru "I Want to Believe" iz serije Dosije X, koja se bavi viđanjima NLO.

UAC je objavila i drugu sliku, šahovsku figuru konja, koja leti iznad kokpita borbenog aviona. Kokpit podseća na unutrašnjost F/A-18E/F Super Hornet, aviona koji se pominje u slučajevima viđenja NLO.

Takođe, u postu piše da će sve biti otkriveno 20. jula.

U isto vreme, ruska agencija TASS izvestila je da će UAC pokazati "fundamentalno novi vojni avion" prvog dana MAKS-2021, ruskog aeromitinga.

U izveštaju se navodi da će osobine novog borbenog aviona biti "niska radarska primetnost", "visok odnos potisak-težina", "moćno i napredno naoružanje".

Stručnjak je rekao za TASS da je novi avion verovatno lakši i manji od SU-57, najmodernijeg teškog lovca koji Rusija razvija od 2011. godine. Mnoge avijacije sveta koriste mešavinu teških i lakših lovaca, kao što SAD koriste dvomotorni F-22 Raptor i jednomotorni F-35.

Ruski jedini "laki" ratni lovac u ovom trenutku je MiG-35, unapređena verzija MiG-29. I dok MiG može da ima unapređenu elektroniku i naoružanje, nedostaju mu karakteristike lovca pete generacije, kao što je nevidljivost za radare. Prema TASS, novi lovac pripadaće 5. generaciji.

Ranije ove godine ruski mediji su izvestili da Suhoj radi na razvijanju novog lakog lovca.

UAC je postavio i trejler za svoj novi avion na Instagramu. U njemu je nagovešteno da će se za njega interesovati Ujedinjeni Arapski Emirati, Indija, Vijetnam i Argentina. U postu je i link ka vebsajtu aviona, Checkmate, sa odbrojivačem.

Da li kampanja na društvenim mrežama UAC pokazuje da je Rusija iza viđanja NLO od strane američkih pilota? Ne, naravno, piše Yahoo, kompanija samo koristi marketinški trik. Ali bi svakako razjasnilo par stvari kad bi se ispostavilo da su Rusi zaista iza viđenja NLO.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Yahoo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.