BIOSKOP, TERETANA I LUKSUZNE ZVERI: Zavirite u novu vilu direktora AstraZeneke od 8 MILIONA DOLARA! (FOTO GALERIJA)
Luksuzna vila Paskala Soriota, Foto: Profimedia

suv luksuz

BIOSKOP, TERETANA I LUKSUZNE ZVERI: Zavirite u novu vilu direktora AstraZeneke od 8 MILIONA DOLARA! (FOTO GALERIJA)

Direktor AstraZeneke dobro zarađuje, a mediji pišu da mu je plata oko 27,5 miliona dolara. Tako da nije morao da razmišlja kako će platiti novu nekretninu..

Objavljeno:

Generalni direktor AstraZeneke Paskal Soriot kupio je novu nekretninu. U pitanju je vila otmenom kraju Sidneja, a za koju je platio osam miliona dolara, piše australijski portal Domain.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

Soriot trenutno boravi u Evropi, ali prema rečima portparolke njegove kompanije, njegova supruga se ove nedelje smestila u četvorosobnoj novoj kući. Ova nekretnina ima veliki podrum, bioskop i teretanu.

Direktor AstraZeneke dobro zarađuje, a mediji pišu da mu je plata oko 27,5 miliona dolara. Tako da nije morao da razmišlja kako će platiti novu nekretninu.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

U septembru 2018. godine, postao je predmet pisanja medija zbog svoje plate i bonusa.

„Istina je da sam zapravo najmanje plaćen direktor u celoj industriji. Donekle je dosadno. Ali na kraju dana tako je kako je“, rekao je on.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

Vilu je kupio od Fila Arnolda, investitora za nekretnine i njegove supruge. Ovaj par je vilu posedovao od 2005. godine, a za nju su tada polatili 3,95 miliona dolara, prenosi Domain.

Direktor kompanije AstraZeneka ima dvojno državljanstvo – francusko i australijsko, a u Australiji živi od 1990. godine.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

Piše se da je u martu ove godine podstakao dogovor o lokalnoj proizvodnji vakcine AstraZeneka jer je hteo da pomogne u obezbeđivanju strateške nezavisnosti Australije.

„To je moje zemlja i hteo sam da obezbedim to da ljudi ovde budu dobro pokriveni i zaštićeni“, rekao je magazinu The Age.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

Soriot je u avgustu 2012. godine imenovan za novog izvršnog direktora AstraZeneke, pete najveće farmaceutske kompanije na svetu. Tada je imao 53 godine. Na tu funkciju je stupio 1. oktobra 2012. godine.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

U julu 2017. godine objavljeno je da će Soriot postati sledeći izvšrni direktor kompanije sa sedištem u Izralu, ali je to ubrzo demantovano.

Oženjen je i ima dvoje dece. Ima i trojicu braće i svi su u lekarskoj branši.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

Soriot je kako pišu mediji strastveni kupac nekretnina. Još 2013. kupio je kuću u predgrađu Sindeja, za koju je platio je 3,5 miliona dolara. Kupio je i vikendicu sa tri spaveće sobe za 2,7 miliona dolara.

Obožava životinje, a svoju uspšenu karijeru je započeo studirajući veterniu. Jedno vreme je radio kao veterinar, i lečio je konje. Kasnije se u obrazovanju ipak usmerio na biznis pa je izučavao i finansije, a ne samo anatomiju, prenosi Jutarnji.hr.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

Radio je razne poslove u Tokiju, Americi i Australiji, u kojoj je na kraju i ostao. Prve korake u farmaceutskoj industriji napravio je u francuskom Sanofiju, u kojem je bio glavni za američko tržište.

Paskal Soriot
foto: Profimedia

Brojni ga nazivaju čovekom koji je spasio AstraZeneku – firmu je u jednom navratu želeo da kupi Fajzer, no Soriot se tome oštro suprotstavio.

Bonus video:

03:23

DOKTOR MASERATI O DELTA SOJU KORONA VIRUSA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.