POKUŠAJ ATENTATA U VENECUELI: Onemogućen napad dronovima na predsednika MADURA!
Nikola Maduro, Foto: EPA/ Miguel Gutierrez

NIJE PRVI PUT

POKUŠAJ ATENTATA U VENECUELI: Onemogućen napad dronovima na predsednika MADURA!

Tokom ceremonije otvaranja novog spomenika u znak obeležavanja 200-godišnjice od bitke kod Karaboba

Objavljeno:

Predsednik venecuelanskog parlamenta Horhe Rodriges izjavio je da je njegova vlada onemogućila planirani napad dronom na predsednika države Nikolasa Madura.

Rodriges je rekao da su četiri bespilotne letelice poletele 22. juna s ciljem da izvrše napad na Madura, tokom ceremonije otvaranja novog spomenika u znak obeležavanja 200-godišnjice od bitke kod Karaboba, prenosi nemačka agencija DPA.

- Naše obaveštajne službe deaktivirale su četiri drona, a uskoro ćemo znati gde su kupljeni, ko ih je tražio i kakav je bio plan za atentat na predsednika i zvaničnike na inauguraciji spomenika u Karabobu - rekao je Rodriges na konferenciji za novinare.

Maduro je u dugogodišnjem sukobu sa samoproglašenim privremenim predsednikom Huanom Guaidom i više puta je govorio o navodnim planovima za napad ili rušenje njegove vlade.

Predsednik Venecuele je 2018. godine izbegao pokušaj ubistva, kada su se ispred njega pojavili dronovi koji su nosili eksploziv dok je govorio na ceremoniji Nacionalne garde u Karakasu.

Ostao je nepovređen, ali je sedam vojnika Nacionalne garde povređeno.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.