SRUŠEN MURAL POSVEĆEN FLOJDU U TOLEDU: Uništen udarom munje (FOTO)
Mural Džordža Flojda, Foto: Printscreen/Twitter

TUGA

SRUŠEN MURAL POSVEĆEN FLOJDU U TOLEDU: Uništen udarom munje (FOTO)

Mural je naslikan skoro godinu dana do datuma njegovog kolapsa u julu 2020. godine

Objavljeno:

Mural posvećen u čast Džordža Flojda, podignut na samitu i Langrangeu u Toledu se srušio. Prema navodima policije, svedoci kažu da je uništen udarom munje.

Policija Toleda je viđena ispred zgrade, u kojoj se nekada nalazio bar "Mugshots", postavljajući traku oko gomile cigli koja je nekada činila umetničko delo.

Mural je naslikan skoro godinu dana do datuma njegovog kolapsa u julu 2020. godine. Grupe ljudi su održavale komemoracije Flojdu ispred murala, uključujući i godišnjicu njegove smrti od policijskog službenika Mineapolisa, Dereka Šovina. Šovin je kasnije osuđen za ubistvo i dobio kaznu zatvora na 22,5 godina.

Sama zgrada je konstruktivno zdrava, prema građevinskom ispektoru grada Toleda. Vlasnik zgrade radi na čišćenju cigli i rušenju ostatka zida gde se nalazio mural.

Grad Toledo je već objavio izjavu o muralu rekavši da će sarađivati sa umetničkom komisijom na planiranju novog murala ili pomoći komisiji i umetniku da pronađu novu lokaciju, dodajući da i im je srce slomljeno videvši umetničko delo Dejvida Rosa u kolapsu.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/13abc.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.