ŠOVIN SE PRE ZATVORA IZVINIO: Presuda još uvek nije dostupna javnosti!
Derek Šovin, Foto: Printscreen

kasno pokajanje

ŠOVIN SE PRE ZATVORA IZVINIO: Presuda još uvek nije dostupna javnosti!

Pre izricanja kazne, sudija je dao kratku izjavu, insistirajući da njegova odluka nije zasnovana na javnom mnjenju već se kazna zasniva na emocijama ili saosećanju

Objavljeno:

Sudija Piter Kejhil osudio je u petak bivšeg policajca Dereka Šovina na kaznu od 22,5 godina robije zbog ubistva DŽordža Flojda prošlog maja u Mineapolisu.

U obrazloženju Kejhil je kazao da se kazna zasniva na "vašoj zloupotrebi položaja i okrutnosti prema DŽordžu Flojdu". Tužilaštvo je tražilo kaznu od 30 godina, dok mediji izveštavaju da prosečna kazna za ovakvu zloupotrebu dužnosti u SAD iznosi 12,5 godina.

Pre izricanja kazne, sudija je dao kratku izjavu, insistirajući da njegova odluka nije zasnovana na javnom mnjenju već se kazna zasniva na emocijama ili saosećanju.

- Priznajem bol ne samo onih u ovoj sudnici već i članova porodice Flojd izvan ove sudnice - kazao je.

Presuda u Mineapolisu od 22 stranice još nije dostupna javnosti i očekuje se sa ogromnim interesovanjem pre svega stručne javnosti. DŽozef Bajden, predsednik SAD, povodom izricanja presude je "tvitovao" da smatra da je poštena.

ČUĆE SE?

Osuđeni bivši policajac u sudnici se ponašao staloženo. Nije pokazivao emocije kada mu je izrečena mera. U kratkoj izjavi Šovin je izrazio saučešće porodici Flojd, čiji su mnogi članovi svedočili u petak na saslušanju, i rekao je da će u budućnosti biti nekih drugih informacija koje će biti zanimljive i za koje se nada da će im pružiti malo mira.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.