BELORUSKI LIDER ZAHVALIO NA "VRLO OZBILJNOJ PODRŠCI IZ RUSIJE": Lukašenko i Putin o gorućim temama!
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, Foto: Profimedia

SASTANAK

BELORUSKI LIDER ZAHVALIO NA "VRLO OZBILJNOJ PODRŠCI IZ RUSIJE": Lukašenko i Putin o gorućim temama!

Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelius Landsbergis rekao je da bi EU trebalo da razmotri petu rundu sankcija Belorusiji zbog toga što vlada u Minsku dovodi migrante iz inostranstva i šalje ih ilegalno u EU

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Sankt Peterburgu sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, koji mu je zahvalio za "vrlo ozbiljnu podršku iz Rusije" i obećao da će Belorusija vratiti zajmove.

Putin je pohvalio Belorusiju kao "pouzdanog i stabilnog partnera", prenosi AP.

Ekonomiji Belorusije, koja je oslabljena pandemijom korona virusa, dodatni udarac zadale su sankcije Evropske unije, uvedene nakon što je Minsk preusmerio putnički avion 23. maja i prinudio ga da sleti kako bi uhapsio opozicionog novinara.

Lukašenko je osudio takve restriktivne mere i najavio da će Belorusija prekinuti saradnju sa EU na zaustavljanju ilegalne migracije.

Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelius Landsbergis rekao je da bi EU trebalo da razmotri petu rundu sankcija Belorusiji zbog toga što vlada u Minsku dovodi migrante iz inostranstva i šalje ih ilegalno u EU.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.