RUSIJA POSLALA NOTU AMERIČKOJ AMBASADI U MOSKVI: Nakon krađe železničkog znaka!
Marija Zaharova, Foto: Beta/Miloš Miškov

TENZIJE

RUSIJA POSLALA NOTU AMERIČKOJ AMBASADI U MOSKVI: Nakon krađe železničkog znaka!

Ugrozio putnike koji prolaze kroz to područje

Objavljeno:

Rusko ministarstvo spoljnih poslova poslalo je notu američkoj ambasadi u Moskvi, nakon što je jedan od zaposlenih ambasade ukrao železnički znak na železničkoj stanici u ruskoj Tverskoj oblasti prošlog proleća, izjavila je danas portparolka tog ruskog ministarstva Marija Zaharova.

"Vratili su ga u SAD, jer bi u suprotnom morali da ukinu njegov imunitet pošto je postojala diplomatska nota ruskog ministarstva spoljnih poslova i zahtev agencija za sprovođenje zakona. Ambasada SAD ima pravo da mu ukine imunitet i da ga izruče pred lokalni sud", istakla je Zaharova, prenosi ruska agencija TAS S.

"Međutim, oni su postupili drugačije, što nije ništa novo u pogledu diplomatske prakse, jer oni to rade svakodnevno. Oni su ga samo poslali kući" objasnila je Zaharova.

Ona je ranije na svom kanalu na Telegramu napisala da je u proleće 2021. godine službenik američke ambasade ukrao železnički znak kod železničke stanice Ostaškova u Tverskoj oblasti, ugrožavajući tako putnike koji prolaze kroz to područje.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.