ZAPOSLENI U AMBASADI SAD OPTUŽEN ZA KRAĐU ŽELEZNIČKOG ZNAKA U RUSIJI: Oglasila se Marija Zaharova (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube

INCIDENT

ZAPOSLENI U AMBASADI SAD OPTUŽEN ZA KRAĐU ŽELEZNIČKOG ZNAKA U RUSIJI: Oglasila se Marija Zaharova (VIDEO)

Da nestali znak nije tako brzo pronađen, posledice navodnog poteza diplomate su mogle biti katastrofalne

Objavljeno:

Rusko ministarstvo spoljih poslova je otkrilo svoja verovanja o zaposlenom iz ambasade SAD u Moskvi koji je iza incidenta sa nestankom znaka na putu ranije ove godine, govoreći da je krađa mogla da ima smrtne posledice.

U ponedeljak, Marija Zaharova je rekla da se incident desio u proleće ranije ove godine, i da je nestao znak u blizini Ostaškov železničke stanice blizu grada Tver, izvan Moskve.

"Policija je, kao što se i očekuje, izvela istragu i pronašla snimak sigurnosne kamere koji pokazuje da je nepoznati 30-godišnji muškarac ukrao znak i stavio ga u gepek svojih kola", rekla je. Prema njoj, vozilo se izdvajalo zbog toga što je imalo crvene diplomatske tablice.

"Tog istog dana, isto vozilo sa istim tablicama je zaustavljeno od strane saobraćajne policije u regiji Tver zbog kršenja saobraćajnih propisa. Zaposleni u ambasadi Amerike je vozio", Zaharova je nastavila.

Zaharova je povukla paralelu između ovog incidenta i predstave Ruskog pisca Antona Čehova, "Malefaktor", u kome muškarac stoji optužen da krade metalne nakovanje sa pruge. Međutim, "za svu radoznalost oko situacije, i sličnosti sa pričom", Zaharova je rekla, "opasnost kojom je Amerikanac izložio živote i sigurnost putnika nije uopšte smešna".

Znak je skinut sa veoma zaposlenog dela pruge, i gde postoji jako veliki rizik od opasnosti. Da nestali znak nije tako brzo pronađen, posledice navodnog poteza diplomate su mogle biti katastrofalne.

U Februaru, Rusija je izbacila tri diplomate iz zemlje zbog toga što tvrde da su "učestvovali" u nedozvoljenim protestima u znak podrške Alekseju Navaljnom.

Diplomatama iz Nemačke, Poljske i Švedske, koji su optuženi za kršenje lokalnih zakona je rečeno da napuste zemlju.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.