TALIBANI IDU KA TOME DA POSTANU GOSPODARI ZEMLJE KOJA KRVARI: Vojska krenula u ofanzivu kod Kunduza! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

AVGANISTANSKA SAGA

TALIBANI IDU KA TOME DA POSTANU GOSPODARI ZEMLJE KOJA KRVARI: Vojska krenula u ofanzivu kod Kunduza! (VIDEO)

Saga sa graničnim prelazima opet nije baš tako čista kako se misli i kao su Talibani na snimcima prikazivali, posebno sa Iranom, gde očito postoje usamljene karaule i prelazi koji nisu u rukama ove grupacije

Objavljeno: 23:38h

Avganistanska saga očito neće biti olako završena, iako hiljade primera govore u prilog da Talibani idu ka svom trijumfu i konačno da postanu gospodari zemlje koja već 42 godine krvari u ratu u kojoj generacije ne znaju za mir i 20 godina od vojne intervencije SAD. Očito da se Nemeza, boginja osvete probudila i želi da zaustavi pohod Talibana.

Priče o tome kako Talibani drže 60, pa 80 posto Avganistana, da je samo pitanje dana kada će džihadisti na floti hamvija uleteti u Kabul i osvojiti predsedničku palatu i dalje nisu potpuno jasne i precizne šta se zapravo dešava.

Saga sa graničnim prelazima opet nije baš tako čista kako se misli i kao su Talibani na snimcima prikazivali, posebno sa Iranom, gde očito postoje usamljene karaule i prelazi koji nisu u rukama ove grupacije.

Jedan od takvih graničnih prelaza je Islam Kala/Dogharun gde su pripadnici Avganistanske nacionalne vojske ANA izveli zajedno smotru sa mobilnom brigadom iranske vojske da su spremni da se odbrane od napada Talibana.

Na nevidljivom forntu pripadnici ANA su se konsolidovali i uspeli da od Talibana povrate centra okruga Ali-Abad u proviniciji Kunduz. Kada je usledila kontraaofanziva u kojoj su Talibani koji su na prepad proterani kako se tvrdi uz velike gubitke.

I u drugiom delovima Avganistana očito je ljudima prekipelo pa odjdenom počelo je sve više ljudi da se mobiliše protiv Talibana i diže na oružje. Sve više i žene koje se za sad slikaju sa oružjem i raketnim bacačima u rukama i da su spremene da se bore protiv Talibana.

Za sad nije zabeleženo da li su žene započele da se bore sa islamistima, kojima po njihvooj ideologiji najveći problem je rat protiv žena jer time gube adut za odlazak u raj i večni užitak.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.