POZNATO KAKO SE OSEĆA KEJT MIDLTON NAKON KONTAKTA SA POZITIVNOM OSOBOM! Vojvotkinja je sada u samoizolaciji
Kejt Midlton, Foto: Profimedia

nove informacije

POZNATO KAKO SE OSEĆA KEJT MIDLTON NAKON KONTAKTA SA POZITIVNOM OSOBOM! Vojvotkinja je sada u samoizolaciji

Znači da mora u karantin deset dana, čak i ako testira negativno, što je imala i do četiri puta u poslednjih sedam dana

Objavljeno:

Vojvotkinja od Kembridža primorana je na samoizolaciju nakon što se približila nekome ko je imao pozitivan test na korona virus - uprkos tome što ni sama nije imala simptome, kako protiv vakcinacije, tako i protiv negativnog testiranja četiri puta u proteklih nedelju dana, otkriveno je danas.

Farsična situacija sprečava je da danas prisustvuje proslavi 73. rođendana NHS-a sa Villiamom u katedrali Svetog Pavla i Buckinghamskoj palati. Nabija dodatni pritisak na Borisa Johnsona da ukine svoja kontroverzna pravila samoizolacije od 19. jula, jer izaziva haos u britanskom društvu, ali posebno za škole i preduzeća kojima se naređuje da čitave balone dece ili osoblja pošalju kući ako je samo jedna osoba testovi pozitivni.

NHS se suočava sa sličnim problemima sa čak petinom zaposlenih u delovima Velike Britanije, uz obaveštenja o samoizolaciji koja povećavaju teret na već iznuđenim rotacijama. Stručnjaci kažu da je do milion ljudi možda nepotrebno zaglavljeno kod kuće.

MailOnline razume da je vojvotkinja obaveštena o kontaktu sa zaraženom osobom Covid u petak popodne - nakon što je veći deo dana provela na Vimbldonu.

Znači da mora u karantin deset dana, čak i ako testira negativno, što je imala i do četiri puta u poslednjih sedam dana.

Nije poznato da li je vojvotkinja od Cambridgea bila upozorena nakon što je 'pingovana' preko NHS aplikacije, telefonskog poziva sa testa i traga ili je li ona ili njen tim kontaktiran lično - ali Villiamova sposobnost da i danas nastavi sa svojim dužnostima znači tajni slučaj malo je verovatno da će biti u njihovom najužem krugu.

Kensingtonska palata je rekla u izjavi: „Prošle nedelje vojvotkinja od Cambridgea stupila je u kontakt sa nekim ko je nakon toga imao pozitivan test na Covid-19“.

„Njeno Kraljevsko Visočanstvo nema nikakve simptome, ali poštuje sve relevantne vladine smernice i samoizoluje se kod kuće“.

(Espreso/Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.