KO SE MOŽE NAĆI NA RUSKOJ LISTI "NEPRIJATELJSKIH DRŽAVA"? Vidimo želju Francuske i Nemačke za razgovor!
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

rusija

KO SE MOŽE NAĆI NA RUSKOJ LISTI "NEPRIJATELJSKIH DRŽAVA"? Vidimo želju Francuske i Nemačke za razgovor!

Portparol Kremlja je dodao da će Rusija uključiti neku zemlju u svoj spisak neprijateljskih država, samo u slučaju da ona "pređe dozvoljene granice"

Objavljeno:

Odnosi Rusije i EU su taoci rusofobije "mladoevropljana i Poljske", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Sa jedne strane, vidimo želju i nameru Francuske i Nemačke da razgovaraju sa Rusijom, uprkos svim postojećim razlikama. Sa druge strane, vidimo apsolutno nepomirljiv stav mladoevropljana (baltičke države) koji blokiraju mirnodopske inicijative ovih starih Evropljana prema Rusiji. Kako će se Evropa izboriti sa tim zatvorenim krugom – teško je reći - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da će Rusija uključiti neku zemlju u svoj spisak neprijateljskih država, samo u slučaju da ona "pređe dozvoljene granice".

Ruska vojska

- Naravno, niko nema nameru da zloupotrebljava uključivanje u taj spisak velikog broja država. To je spisak država koje su zaista prešle granice razumnog u neprijateljstvu prema Ruskoj Federaciji - naglasio je predstavnik Kremlja.

Ranije su lideri država EU odbacili predlog Nemačke i Francuske da se organizuje samit sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.