RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA MIGRANTOM: Četvrti osumnjičeni za JEZIVO ubistvo devojčice (13) u Beču!
Ilustracija, Foto: AP, Ilusttracija

potera

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA MIGRANTOM: Četvrti osumnjičeni za JEZIVO ubistvo devojčice (13) u Beču!

Na saslušanju se mlađi Avganistanac, za kojeg se veruje da je devojčicu poznavao od ranije, branio ćutanjem

Objavljeno:

Za državljaninom Avganistana, koji je nekoliko godina živeo u Austriji, raspisan je evropski nalog za hapšenje zbog sumnje da je sa još trojicom sunarodnika drogirao, silovao, a potom ubio devojčicu (13) i njeno telo ostavio naslonjeno o jedno drvo u Beču.

Telo devojčice L. V. (13) sa modricama po vratu i grudima, pronađeno je u subotu oko 7 sati ujutru u Daunštatu, na zelenoj površini. Prvo se mislilo da žrtva ima najmanje 18 godina, a kada je policija objavila detalje o odeći, zabrinuti roditelji su se javili policiji, a potom i identifikovali dete.

Obdukcija je pokazala da je L. V. umrla od posledica gušenja. Zvaničnici su saopštili da je devojčica bila namamljena u stan u kojem je najmanje jedan od osumnjičenih živeo. Tamo je, kako se sumnja, drogirana, više puta grupno silovana, a potom i ubijena. Telo su potom pred zoru izneli napolje iz stana i ostavili na zelenoj površini naslonjeno o drvo.

Prva hapšenja usledila su u ponedeljak, kada je policija privela dvojicu Avganistanaca starosti 16 i 18 godina. Stariji je od ranije bio poznat policiji zbog brojnih krivičnih dela. On je, prema sudskom rešenju, trebalo da bude deportovan, ali je nalog odložen zbog uložene žalbe.

Na saslušanju se mlađi Avganistanac, za kojeg se veruje da je devojčicu poznavao od ranije, branio ćutanjem. Stariji je negirao dela koja mu se stavljaju na teret. Policija je potom u sredu uveče oko 22 sata uhapsila Avganistanca (23) zbog sumnje da je umešan u zločin, a za još jednim muškarcem je raspisana međunarodna poternica.

- Treći uhapšeni se sumnjiči da je učestvovao u zločinu koji je doveo do smrti 13-godišnje devojčice - saopštili su iz policije.

Policija sada traga za muškarcem (22) koji je živeo u stanu sa uhapšenim 18-godišnjakom. Nije isključeno da će biti još hapšenja.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.