RASVETLJAVA SE JEZIV ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO CEO SVET: Uhapšen i treći osumnjičeni za surovo ubistvo devojčice!
Policija, Foto: AP

TRAGEDIJA U BEČU

RASVETLJAVA SE JEZIV ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO CEO SVET: Uhapšen i treći osumnjičeni za surovo ubistvo devojčice!

Telo devojčice pronađeno je u subotu ujutru oko 7 sati, naslonjeno o drvo

Objavljeno:

Policija u Austrija uhapsila je trećeg osumnjičenog za surovo ubistvo devojčice L. V. (13) u Beču. On je priveden kasno sinoć, a sumnjiči se da je zajedno sa dvojicom Avganistanaca starosti 16 i 18 godina, drogirao, silovao, a potom zadavio devojčicu.

Telo devojčice pronađeno je u subotu ujutru oko 7 sati, naslonjeno o drvo. Prolaznici su odmah pozvali policiji i Hitnu pomoć, ali za dete nije bilo spasa, lekari su mogli samo da proglase smrt. Na vratu devojčice bile su vidljive modrice, a obdukcija je pokazala da je preminula od posledica gušenja.

Istragom je ustanovljeno da je dete drogirano i seksualno zlostavljano. Veruje se da je devojčica namamljena u stan 18-godišnjeg Avganistanca, gde su je drogirali, najverovatnije ekstazijem, a potom je brutalno silovali. U zoru su njeno telo izneli iz stana i ostavili na zelenoj površini naslonjeno o drvo.

Telo su roditelji identifikovali tek u nedelju, nakon što je policija objavila da je pronađeno telo ženske osobe u crnoj dukserici na kojoj piše "živi ili umri". Svesni da je tu duksericu nosila njihova ćerka, odjurili su u stanicu, gde su im potvrđene najgore sumnje, prenosi "Telegraf".

Sutradan je policija privela dvojicu Avganistanaca, koji već godinama žive u Austriji i koji su podneli zahtev za azil, zbog sumnje da su ubili dete. Jedan od njih je od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim delima. Policija je na posebnoj konferenciji za medije, kojoj je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova, saopštila da se ne isključuje da je u zločin bilo uključeno više osoba. Dva dana kasnije, priveden je još jedan muškarac.

Veruje se da je jednog od migranata devojčica poznavala od ranije. Oni su je, kako se sumnja, namamili da uđe u stan koji je 18-godišnjak dobio na korišćenje od države, i tu je potom drogirali, silovali i udavili, a onda su telo ostavili na ulici.

Kako pišu austrijski mediji, navodno je u tom stanu živelo četvoro ili petoro ljudi. Veruje se da je devojčica jednog od osumnjičenih upoznala na šetalištu pored Dunava u Donauštatu. Njen drug (15) je rekao da ju je tu poslednji put i video u noći između petka i subote oko 2 sata posle ponoći, piše Heute.

Devojčica, koja je sa roditeljima živela u Donjoj Austriji, kobnog dana je došla do Beča, gde je ranije i živela. Kući je trebalo da se vrati do 21 sat, ali se više nikad nije vratila.

Mediji su pisali da je L. V. bila problematična i da je i ranije znala da nestane na nekoliko sati.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.