AUSTRIJA POPUŠTA EPIDEMIOLOŠKE MERE ALI NE I BEČ: " Pandemija korona virusa nije prošla"!
Beč, Foto: Profimedia

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

AUSTRIJA POPUŠTA EPIDEMIOLOŠKE MERE ALI NE I BEČ: " Pandemija korona virusa nije prošla"!

Gradonačelnik poručuje da će Beč primenjivati epidemiološke mere sve dok ne dođe do potpune imunizacije stanovništva

Objavljeno:

Dok je austrijska vlada donela odluku o daljem popuštanju epidemioloških mera od 1. jula, Beč ne ide tim putem, već pooštrava neke mere.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig ističe da pandemija korona virusa nije prošla. On poručuje da će Beč primenjivati epidemiološke mere sve dok ne dođe do potpune imunizacije stanovništva.

Tako je Beč odlučio da pooštri mere, i to kod testiranja. Prema uredbi koje su izdale bečke vlasti više se neće prihvatati kućni testovi na koronu za ulazak u restorane, kafiće i druge objekte. Za razliku od ostatka Austrije Beč će prihvatati samo negativne testove urađene u apotekama ili u stanicama za testiranje.

Takođe, dok je savezna vlada uvela obavezu testiranja dece starije od 12 godina, Beč će za ulazak u restorane, bazene, i slično zahtevati negativan test, potvrdu o preležanoj koroni, od dece već od šeste godine starositi.

Želimo da i najmlađe uključimo u obavezno testiranje pred ulazak u restorane, bazene, bioskope, i slične ustanove, pošto tokom raspusta nema više testiranja u školama, objasnio je Ludvig.

Pored toga Beč, za razliku od ostatka zemlje, insistiraće i posle 22.jula na registraciji gostiju u ugostiteljskim objektima. U bolnicama, i to svim, ne samo pod upravom grada, biće, za razliku od ostatka zemlje, dozvoljena samo jedna poseta dnevno, i to samo uz korišćenje FFP2 maske.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.