TRAGEDIJA NA TAJVANU: Dečak (7) preminuo nakon nasilnog DŽUDO treninga, bio u komi od APRILA!
Ilustracija, Foto: EPA/Martin Divisek

TUGA DO NEBA

TRAGEDIJA NA TAJVANU: Dečak (7) preminuo nakon nasilnog DŽUDO treninga, bio u komi od APRILA!

Odluka da se skine sa životne pordrške je usledila nakon što lekari nisu uspeli da zaustave Hunagov krvni pritisak i puls od opadanja

Objavljeno:

Sedmogodišnji dečak sa Tajvana koji je 27 puta padao tokom džudo treninga i bio u komi od aprila, izgubio je životnu bitku.

Dečak, identifikovan samo po prezimenu, Huang, je u utorak uveče skinut sa sistema za održavanje života nakon što je bio u komi od incidenta 21. aprila.

Trener, identifikovan u izveštajima pod njegovim prezimenom, Ho, optužen je za nanošenje telesnih povreda i upotrebu dece za krivično delo.

Ho je navodno naredio drugim učenicima da bace Huana na strunjaču, a zatim je to počeo i sam da čini, čak i nakon što je dečak povratio i molio da zlostavljanje prestane. Na kraju je prestao da reaguje i prebačen je u bolnicu, ali nikada nije došao sebi.

Zvanična centralna novinska agencija je rekla da Ho nije imao trenersku dozvolu i da je časove održavao u centralnom Tajvanskom gradu Fengiuan besplatno. Rekao je da su bacanja bila deo normalnog treninga, iako je Huang bio novi učenik i još uvek nije stekao veštine da se zaštiti.

Odluka da se skine sa životne pordrške je usledila nakon što lekari nisu uspeli da zaustave Hunagov krvni pritisak i puls od opadanja.

Ho je na slobodi uz kauciju dok se istraga nastavlja.

Borilačke veštine su popularne na Tajvanu, koji je postigao međunarodni uspeh u nekoliko oblika, posebno u tekvondu.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/abcnews.go.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.