EU PRODUŽILA EKONOMSKE SANKCIJE RUSIJI DO 31. JANUARA: Ambasadori zemalja članica odobrili odluku
EU, Foto: printscreen/youtube

ŠTA DALJE?

EU PRODUŽILA EKONOMSKE SANKCIJE RUSIJI DO 31. JANUARA: Ambasadori zemalja članica odobrili odluku

Ekonomske sankcije EU protiv Rusije produžavaju se na svakih šest meseci

Objavljeno:

Ambasadori zemalja članica EU odobrili su danas produženje ekonomskih sankcija protiv Rusije do 31. januara 2022, a formalna odluka Evropskog saveta na nivou ministara spoljnih poslova biće doneta 12. jula, izjavio je danas jedan neimenovani izvor iz evropske službe za spoljne poslove.

-Ambasadori EU odobrili su danas odluku o novom produženju ekonomskih sankcija (protiv Rusije). Konačnu odluku treba da donesu ministri spoljnih poslova 12. jula (na planiranom sastanku Evropskog saveta u Briselu) - izjavio je isti izvor.

Ekonomske sankcije EU protiv Rusije produžavaju se na svakih šest meseci - najpre do 31. jula, a zatim do 31. januara. Evropska unija je 2014. uvela sankcije Rusiji zbog događaja u Ukrajini i ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom. Od tada, ove sankcije su više puta produžavane.

Nekim ruskim zvaničnicima je zabranjeno da posećuju zemlje EU, a njihova imovina je zamrznuta. Pored toga, uvedena su trgovinska, finansijska i vojna ograničenja. Kao odgovor na sankcije, Moskva je zabranila uvoz hrane iz članica EU.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.