PUTIN SAOPŠTIO VELIKE VESTI: Rusija dobija nove jedinstvene sisteme NAORUŽANJA! (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

NOVO ORUŽJE

PUTIN SAOPŠTIO VELIKE VESTI: Rusija dobija nove jedinstvene sisteme NAORUŽANJA! (VIDEO)

Šef države je izjavio da se novi program naoružanja za period do 2034. godine već pravi

Objavljeno:

Ruska vojska će uskoro dobiti nove jedinstvene sisteme naoružanja, saopštio je ruski lider Vladimir Putin tokom susreta sa diplomcima vojnih akademija u Kremlju.

- Već je isporučeno hipersonično oružje – kompleksi "Avangard" i "Kindžal". Na pragu su i drugi jedinstveni sistemi naoružanja, među kojima su – interkontinentalna balistička raketa "Sarmat", brodska hiperzvučna raketa "Cirkon", protivvazdušni raketni sistemi S-500 "Prometej" i drugi kompleksi - rekao je Putin.

Šef države je izjavio da se novi program naoružanja za period do 2034. godine već pravi, uzimajući u obzir nove perspektivne tehnologije vodećih naučnih kolektiva, vojnih instituta i konstruktorskih biroa.

- Njena realizacija biće usmerena na dalje jačanje vojnog potencijala zemlje. Naravno, moraćete da radite sa tom tehnikom - rekao je lider diplomcima.

Ruski mediji su objavili da je sa aerodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti uspešno izvršeno lansiranje najnovije interkontinentalne balističke rakete. Za sada ovo niko zvanično nije potvrdio.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.