NADEŽDA JE ZBOG POGREŠNE DIJAGNOZE OSTALA BEZ NOGE: Majka dvoje male dece traži PRAVDU na sudu!
Nadežda Korčagina, Foto: Printscreen

LEKARSKA GREŠKA

NADEŽDA JE ZBOG POGREŠNE DIJAGNOZE OSTALA BEZ NOGE: Majka dvoje male dece traži PRAVDU na sudu!

Na kraju su lekari u Obninsku morali da joj amputiraju nogu

Objavljeno:

Nadežda Korčagina (32) iz Rusije, majka dvoje male dece, ostala je bez noge i to, kako tvrdi, zbog lekarske greške. Ona pokušava na sudu da dokaže da su joj lekari uspostavili pogrešnu dijagnozu i da su joj dali pogrešnu terapiju, što je dovelo do komplikacija zbog čega je na kraju morala da joj bude amputirana noga.

Nadežda se nada da će od lekara čuti "izvini" jer su joj, kako veruje sve vreme davali pogrešnu terapiju i potrošili joj dragoceno vreme za lečenje, pišu ruski mediji.

Ona je, naime, zbog tumora u nozi trpela nesnosne bolove oko godinu dana. Noću nije mogla ni da spava od bolova, zbog čega je potražila pomoć lekara koji, navodno, nisu videli "ništa zabrinjavajuće".

Bolovi su počeli u januaru prošle godine i tada je Nadežda prvi put otišla u bolnicu u Čeljabinsku. Lekari su dijagnostifikovali tumor, ali su rekli da je promena benigna, i Nadeždu su poslali kući. Napisali su da nije za bolničko lečenje i da ne treba da se leči na odeljenju onkologije.

Mladoj majci su tek u bolnici u drugom gradu ustanovili da je u pitanju opasan, maligni tumor. Međutim, tada je ona već imala ozbiljne probleme sa zdravljem.

Na kraju su lekari u Obninsku morali da joj amputiraju nogu.

Nadežda sada tuži lekare u Čeljabinsku za postavljanje pogrešne dijagnoze i traži odštetu u iznosu od 5 miliona rubalja (oko 58.000 evra).

Na suđenje koje je održano ove sedmice menadžment bolnice je pokušao da prebaci krivicu na kolege sa onkologije, koji takođe demantuju da su oni odgovorni za propuste u lečenju.

Nadežda kaže da je prinuđena da tuži bolnicu kako bi pokrila lekarske troškove koji je tek čekaju, a i kako bi mogla da kupi neophodnu protezu kako bi mogla da se adekvatno brine o deci. Njeno mlađe dete ima svega 18 meseci i brigu o njemu preuzela je tetka, jer Nadežda trenutno nije u mogućnosti da odgaja dete.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.