JUŽNA KOREJA DOBIJA SVOJU GVOZDENU KUPOLU: Odobreni planovi za nove antiraketne sisteme!
Raketa, Foto: Printscreen/youtube

naoružanje

JUŽNA KOREJA DOBIJA SVOJU GVOZDENU KUPOLU: Odobreni planovi za nove antiraketne sisteme!

Državni odbor kojim je predsedavao ministar odbrane Suh Vuk odobrio je projekat koji bi trabalo da bude završen do 2035. godine

Objavljeno:

Južna Koreja odobrila je danas planove za instaliranje sistema za presretanje raketnih i artiljerijskih projektila u iznosu od 2,6 milijardi dolara, sličnog izraelskom protivraketnom sistemu Gvozdena kupola.

Sistem će biti dizajniran da zaštiti Južnu Koreju od severnokorejske artiljerij i raketa velikog dometa, saopštila je agencija za nabavku vojne opreme i naoružanja, prenosi Rojters.

U širem području glavnog grada Seula živi približno polovina od 52 miliona stanovnika, a grad se nalazi u dometu dalekometne artiljerije i višecevnih raketnih bacača Severne Koreje.

Državni odbor kojim je predsedavao ministar odbrane Suh Vuk odobrio je projekat koji bi trabalo da bude završen do 2035. godine, navodi se u saopštenju Uprave za odbrambene programe (DAPA).

"Kroz ovaj projekat ćemo ojačati sposobnost odbrane od pretnji neprijateljske artiljerije velikog dometa, ali i afirmisati i domaću industriju i kroz otvaranje novih radnih mesta", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Severne Koreje je saopštilo da je postojeće naoružanje poput raketnih odbrambenih sistema Patriot i THAAD projektovano za rušenje sve naprednijih balističkih raketa kratkog dometa, ali novi sistem bi bio efikasna zaštita od napada artiljerije velikog dometa i višecevnih raketnih bacača.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.