ŠTA SE OVO VIŠE DEŠAVA?! APOKALIPTIČNA OLUJA I U LONDONU: Nazivaju je "TORNADOM", pustošila REDOM! (VIDEO)
Tornado, Foto: Printscreen youtube

ŠTETA OD TORNADA

ŠTA SE OVO VIŠE DEŠAVA?! APOKALIPTIČNA OLUJA I U LONDONU: Nazivaju je "TORNADOM", pustošila REDOM! (VIDEO)

Slike deljene na društvenim mrežama pokazuju srušene zidove dok se mutno sivo nebo zadržavalo u pozadini

Objavljeno: 23:27h

Šokantni video snimci pokazuju kako je "tornado" protutnjao istočnim Londonom, ostavljajući trag razaranja za sobom. Desetine domova i vozila oštećeni su nakon izveštaja o malom tornadu za koji stanovnici kažu da je udario u području Barkinga.

Neverovatni klipovi koji se dele na društvenim mrežama prikazuju predmete i ostatke koji lete kroz vazduh dok vrtlog lebdi nad kućama. Policija i vatrogasne ekipe stigle su na lice mesta dok su prestravljeni stanovnici "čuli jak zvuk poput groma".

Crepovi su leteli sa krovova, a drveće je otkinuto sa zemlje, dok su zgrade i automobili podneli najveću štetu. Cigle su ostale razbacane po ulicama nakon što je tornado pustošio po istočnoj četvrti Londona, a točkovi su padali po ulicama.

Slike deljene na društvenim mrežama pokazuju srušene zidove dok se mutno sivo nebo zadržavalo u pozadini. Policija Barkinga i Dagenhema napisala je u tvitu: "Policija je pozvana oko 19:20 sati na izveštaje o oštećenjima na krovovima, električnoj opremi, ulicama i vozilima u aveniji Huls i nekim okolnim putevima u zoni Barking."

- Ovo je incident povezan sa vremenom, tokom kojeg je došlo do udara groma. Pored udara groma, videli smo i izveštaje o tornadu, ali ovo ne možemo da potvrdimo. Nema izveštaja o žrtvama. Službenici se povezuju sa lokalnim vlastima kako bi osigurali da podrška bude dostupna svima koji su pogođeni nevremenom i kome je oštećena imovina.

Kao i šokantni izveštaji o tornadu, čini se da je Dagenhem i pod vodom. Video snimci podeljeni na društvenim mrežama prikazuju kuće potopljene u poplavnim vodama i vozila koja plutaju u vodi.

Kancelarija za grad London izdala je žuto upozorenje za oluje praćene grmljavinom večeras na tom području za koje su upozorili da bi moglo dovesti do poplava i ometanja putovanja.

- Oluja je tek stigla i spušta se. Jedan na tri milje udaljen prijatelj koji ga je dobio pre nas rekao je da putem teče reka. Kiša nas zaista udara po krovu, gotovo je jednako glasna kao i naši glasovi - rekao je jedan očevidac.

Prema kancelariji, retki tornadi u Velikoj Britaniji su "obično mali i kratkotrajni, ali mogu prouzrokovati strukturnu štetu ako pređu preko izgrađenih područja".

Bonus video:

01:59

ZBOGOM KORONO, ZDRAVO STRANI TURISTI: U Centru BG smo sreli Čehe, Rumune, Indijce... Poslušajte šta kažu

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.