MEKAFIJA SU PRONAŠLI OBEŠENOG U ĆELIJI, TVRDE DA SVE UKAZUJE NA SAMOUBISTVO! Ovo su detalji VELIKE MISTERIJE
Mekafi, da li ćemo ikad znati?, Foto: Profimedia

ŠTA SE DESILO?

MEKAFIJA SU PRONAŠLI OBEŠENOG U ĆELIJI, TVRDE DA SVE UKAZUJE NA SAMOUBISTVO! Ovo su detalji VELIKE MISTERIJE

El Pais piše da je Mekafi verovatno sebi oduzeo život

Objavljeno: 22:12h

Kao bomba je odjeknula vest da je Džon Mekafi, jedan od najpoznatijih ljudi digitalnog doba, "otac" McAfee antivirusnog softvera, pronađen mrtav u ćeliji u Barseloni, samo nekoliko sati pošto je saopšteno da će ga Španija isporučiti Sjedinjenim Američkim Državama.

U SAD ga je čekalo suđenje za ozbiljne optužbe, javili su španski mediji, a prenosi Njujork Post. Mekafi je uhapšen u oktobru i čekao je izručenje Americi kad je pronađen mrtav u ćeliji, rečeno je iz policije El Paisu.

El Pais takođe piše da je Mekafi sebi oduzeo život.

Ranije danas, španski Visoki sud je odlučio da izruči Mekafija Americi, gde je optužen za više teških finansijskih krivičnih dela, najviše zbog utaje poreza.

Kako piše El Pais, Mekafi je pronađen u svojoj ćeliji u zatvoru Brians, a sve što su policajci videli ukazuje na samoubistvo. On je pronađen kako "visi u svojoj ćeliji", a medicinski radnici su pokušali reanimaciju, ali bez uspeha.

Mekafi je uhapšen 3. oktobra 2020. godine na aerodromu El Prat, kad se ukrcavao na let za Tursku, na zahtev američkog ministarstva pravde, koje ga je optužilo za milionske utaje poreza od trgovine kriptovalutama.

Bonus video:

01:59

ZBOGOM KORONO, ZDRAVO STRANI TURISTI: U Centru BG smo sreli Čehe, Rumune, Indijce... Poslušajte šta kažu

(Espreso/El Pais)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.