JOŠ JEDAN TRAGIČAN SLUČAJ U PALESTINI: Preminuo dečak koga su ranili izraelski vojnici!
Vojska, Foto: Printscreen/Twitter

užasavajuće

JOŠ JEDAN TRAGIČAN SLUČAJ U PALESTINI: Preminuo dečak koga su ranili izraelski vojnici!

U proteklim godinama Palestinci su često napadali Izraelce uglavnom nožem ali je bilo i oružanih napada i pokušaja da ih pregaze vozilima

Objavljeno: 12:02h

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je preminuo palestinski dečak (15) koga su u sredu ranili izraelski vojnici.

Izraelska vojska je tada rekla da je vojnik koji je bio kraj divljeg jevrejskog naselja kraj palestinskog grada Nablusa video da mu se približava grupa Palestinaca i da je jedan "bacio sumnjivi predmet koji je eksplodirao blizu tog vojnika".

Kako je navedeno, vojnik je pucao u vazduh i potom u Palestinca koji je bacio napravu.

Petnaestogodišnji Ahmed Šamsa podlegao je ranama od metka zadobijenim dan ranije, saopštilo je palestinsko ministarstvo.

Ranije u sredu izraelska vojska je ubila Palestinku za koju kaže da je pokušala da naleti automobilom na grupu vojnika na Zapadnoj obali.

U vojnom saopštenju je navedeno da su vojnici pucali u Palestinku u mestu Hizmeh, severno od Jerusalima, pošto je izašla iz automobila naoružana nožem.

U proteklim godinama Palestinci su često napadali Izraelce uglavnom nožem ali je bilo i oružanih napada i pokušaja da ih pregaze vozilima.

Većina tih napadača nije bila povezana sa ekstremističkim organizacijama i palestinske i izraelske organizacije za ljudska prava kažu da vojnici koriste prekomernu silu i da mogu da zaustave napadače, a da ih ne ubiju.

U nekim slučajevima su nevini ljudi identifikovani kao napadači.

Palestinci nameravaju da na Zapadnoj obali osnuju svoju nezavisnu državu koja bi obuhvatila i pojas Gaze, a da glavni grad bude istočni Jerusalim. Mirovni pregovori su, medjutim, već dugo u zastoju.

Bonus video:

00:38

Vučićev komentar na ratnohuškačke izjave Izetbegovića

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.