3 PALESTINCA UBIJENA U RAZMENI VATRE: Tokom hapšenja u Dženinu, pripadnici izraelskih snaga bili u civilu!
Razmena vatre, Foto: AP

GAZA

3 PALESTINCA UBIJENA U RAZMENI VATRE: Tokom hapšenja u Dženinu, pripadnici izraelskih snaga bili u civilu!

Jedan od ubijenih osumnjičen je za oružani napad na izraelske vojnike, naveo je izraelski bezbednosni izvor

Objavljeno:

Tri Palestinca su ubijena rano jutros na severu okupirane Zapadne obale u razmeni vatre s izraelskim snagama tokom hapšenja u Dženinu, rekli su zvanični palestinski i izraelski izvori.

Jedan od ubijenih osumnjičen je za oružani napad na izraelske vojnike, naveo je izraelski bezbednosni izvor.

Druga dvojica bili su članovi bezbednosnih snaga Palestinske uprave koji su se tamo zatekli za vreme razmene vatre.

Izraelski bezbednosni izvor izjavio je za Frans pres da su specijalne izraelske snage ušle u Dženin da "uhapse dvojicu terorista koji su izveli oružani napad" i da je " Palestinac koji je pucao na te snage ubijen".

Palestinsko Ministarstvo zdravlja ga je identifikovalo kao Džamila al Amurija, bivšeg izraelskog zatvorenika.

Izraelski izvor je takođe rekao da su posle prvih pucnjeva Palestinci koji su tamo bili pucali na izraelske snage i da je došlo do razmene vatre u kojoj su ubijena još dva Palestinca.

Palestinska uprava je saopštila da su to oficiri Adham Alivi i Tajsir Isa obojica članovi palestinske obaveštajne službe. Na izraelskoj strani nije bilo žrtava.

Poginuli Palestinci će danas biti sahranjeni i palestinske vasti su pozvale na štrajk kako bi se osudila smrt trojice ljudi u Dženinu, palestinskom gradu gde često izbijaju sukobi s izraelskim snagama.

Posle protesta i sukoba između izraelskih policajaca i palestinskih demonstranata u Jerusalimu i posle rata izmedu Hamasa koji vlada pojasom Gaze i Izraela sve je više sukoba na drugoj palestinskoj teritoriji Zapadnoj obali gde je sedište palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, a ćesta su i hapšenja.

Izraelski mediji su naveli da pripadnici izraelskih snaga tokom jutrošnje operacije nisu bili u uniformama pa je nejasno da li su paletinski oficiri bili svesni ko su.

Osim toga pripadnici palestinskih bezbednosnih snaga nisu unapred bili bavešteni o hapšenju iako izraelske snage ulazak u palestinske gradove koordinišu sa bezbednosnim snagama Palestinske uprave.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Beta-AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.