NOVI HAOS: Izraelci ubili malog Palestinca
Vojnici, Foto: Printscreen/Twitter

horor

NOVI HAOS: Izraelci ubili malog Palestinca

Izraelska vojska nije odmah komentarisala ovaj incident

Objavljeno:

Izraelski vojnici ubili su danas jednog petnaestogodišnjeg Palestinca tokom sukoba sa demonstrantima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštile su palestinske vlasti.

Kako je navelo Ministarstvo zdravlja, poginuo je Muhamed Hamajel, a još šest demonstranata je ranjeno u nasilju u selu Beita kraj Nablusa gde je desetine Palestinaca demonstriralo protiv širenja obližnjeg jevrejskog naselja na njihovoj zemlji.

Zvanična palestinska novinska agencija Vafa (Wafa) je javila da su izraelski vojnici pucali bojevim i gumenim mecima i suzavcem rasterivali demonstrante.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala ovaj incident.

Izrael je osvojio Zapadnu obalu u Šestodnevnom ratu 1967. godine zajedno s istočnim Jerusalimom i pojasom Gaze. Palestinci planiraju da na tim teritorijima osnuju nezavisnu državu.

U četvrtak su izraelski vojnici ubili tri Palestinca, uključujući dvojicu bezbednosnih oficira, u pucnjavi koja je izbila u gradu Dženinu tokom izraelske akcije hapšenja.

Na osnovu privremenih mirovnih sporazuma potpisanih 1990-tih godina Palestinska uprava ima ograničenu autonomiju u raštrkanim enklavama koje zajedno čine oko 40 odsto Zapadne obale.

Bonus video:

01:55

Čanak o ubistvu Zorana Đinđića

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.