PUTIN NIKAD NIJE BIO OZBILJNIJI: Uputio je veoma, veoma bitnu poruku Sjedinjenim Američkim Državama!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

OŠTRO!

PUTIN NIKAD NIJE BIO OZBILJNIJI: Uputio je veoma, veoma bitnu poruku Sjedinjenim Američkim Državama!

Bajden i Putin će se sastati u Ženevi 16. juna, rekali su Bela kuća i Kremlj, kako bi razgovarali o "čitavom spektru hitnih pitanja"

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su Sjedinjene Države pogrešile misleći da su "dovoljno moćne" da se izvuku sa pretnjama drugim zemljama što je, kako je rekao, greška koja je dovela do pada bivšeg Sovjetskog Saveza.

Putin je to rekao tokom brifinga za novinare kasno u petak dok je govorio o sankcijama protiv Moskve, navodi ruska novinarska agencije TASS.

Govorio je samo nekoliko dana pre sastanka sa predsedikom SAD, Džo Bajdenom čiji je kabinet u aprilu uveo široki spektar sankcija Rusiji, uključujući i ograničenja za njeno tržište suverenog duga.

"Čujemo pretnje iz Kongresa, iz drugih izvora. Sve se to radi u kontekstu unutrašnjeg političkog procesa Sjedinjenih Država", rekao je Putin.

"Ljudi koji ovo čine, verovatno pretpostavljaju da Sjedinjene Države imaju takvu ekonomsku, vojnu i političku moć da se mogu izvući iz toga. To nije velika stvar, to je ono što oni misle."

Putin je rekao da ga takvo ponašanje podseća na Sovjetski Savez.

"Problem carstava je taj što misle da su dovoljno moćni da naprave neke greške. Mi ćemo ih (ljude) kupiti, maltretirati, dogovoriti se sa njima, dati im ogrlice, zapretiti im bojnim brodovima. I ovo će rešiti sve probleme. Ali problemi se akumuliraju. Dolazi trenutak kada se više ne mogu rešiti."

Bajden i Putin će se sastati u Ženevi 16. juna, rekali su Bela kuća i Kremlj, kako bi razgovarali o "čitavom spektru hitnih pitanja", prema Vašingtonu.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.