TRAMP OPTUŽIO KINU: Bio sam u pravu, virus je iz laboratorije! Treba da platite svetu i nama 10 biliona dolara
Tramp, Foto: Printscreen / Youtube / Face The Nation

ODŠTETA OD KINE

TRAMP OPTUŽIO KINU: Bio sam u pravu, virus je iz laboratorije! Treba da platite svetu i nama 10 biliona dolara

Tramp bio u pravu oko kineskog virusa koji je došao iz laboratorije u Vuhanu

Objavljeno:

Bivši američki predsednik Donald Tramp ponovo se oglasio povodom tvrdnji da je koronavirus nastao u Kini, odnosno, da je pobegao iz laboratorije u Vuhanu.

"Sada će svi, pa i takozvani 'neprijatelji' početi da govore da je predsednik Tramp bio u pravu oko kineskog virusa koji je došao iz laboratorije u Vuhanu. Korespondencija između Faučija i Kine govori previše da bi se ignorisala. Kina bi trebalo da plati 10 biliona dolara Americi, i svetu, za smrti i destrukcije koju je prouzrokovala“, istakao je Tramp govoreći o više od 3.000 stranica privatnih mejlova američkog vodečeg imunologa Entonija Faučija, od januara do juna 2020. godine, koje su dobili Vašington post, CNN i Bazfid njuz.

Republikanci tvrde kako mejlovi dokazuju da je Fauči znao da laboratorija u Vuhanu vrši eksperimente s genetski modifikovanim korona virusima.

Takođe, pokazuju kako je bio upozoren na mogućnost „bežanja“ virusa iz laboratorije, dok je on sve vreme javno insistirao da je pandemija izbila prirodnim putem, prenosom sa životinje na čoveka.

Dr Li Meng Jan, koja je bila među prvim ljudima koji su govorili o teoriji virusa pobeglog iz laboratorije, kazala je nakon objavljenih Faučijevih mejlova kako je kovid-19 neograničeno biooružje i kako su kineska vlada i određene strane organizacije, kao i neki naučnici, sve zataškavali.

U intervjuu koji je za Njuzmaks dala u sredu uveče, Li Meng Jan je kazala kako je Fauči znao za kineska istraživanja i pre pandemije. Posebno se osvrnula na mejl od 1. februara 2020.

Dr Hju Ohinklos poslao je mejl Faučiju u kojem piše kako su izvođeni eksperimenti, ali kako je od tada sve pregledano i odobreno od strane nacionalnog instituta za zdravstvo (NIH).

Navode dr Li Meng Jan ozbiljno su dosad proučavali vodeći naučnici, pa su ih kritikovali govoreći da su krajnje diskutabilni.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Disclosetv/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.