Uhapšen u Danskoj po crnogorskoj poternici: "Pao" zbog iznude i stvaranja kriminalne organizacije
Hapšenje, Foto: Profimedia

HAPŠENJE ZBOG IZNUDE

Uhapšen u Danskoj po crnogorskoj poternici: "Pao" zbog iznude i stvaranja kriminalne organizacije

Po poternici Interpola Podgorica, u okviru istrage ciljanog traganja, danas je u Danskoj uhapšena osoba za kojom je Crna Gora tragala zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije

Objavljeno:

Dela koja mu se stavljaju na teret A. B. je izvršio na način što je, kako se sumnja, u septembru 2020. godine, upotrebom pretnje i sile, za obećanu novčanu naknadu, pribavio protivpravnu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju koju je stvorio D. K, bivši direktor Uprave za nekretnine

Po poternici Interpola Podgorica, u okviru istrage ciljanog traganja, danas je u Danskoj uhapšena osoba za kojom je Crna Gora tragala zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela iznuda, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmenom operativnih podataka službenika Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju iz Sektora za borbu protiv kriminala sa partnerskom policijskom službom iz Danske i kancelarijom Nordijskog oficira za vezu u Beogradu, danas, 31. maja 2021. godine, u Danskoj je lišen slobode A. B. (46) iz Podgorice.

A. B. se potražuje po međunarodnoj poternici koju je Interpol Podgorica raspisao 12. maja 2021. godine na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, u cilju njegovog izručenja radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Crnoj Gori zbog izvršenja krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i iznuda.

Dela koja mu se stavljaju na teret A. B. je izvršio na način što je, kako se sumnja, u septembru 2020. godine, upotrebom pretnje i sile, za obećanu novčanu naknadu, pribavio protivpravnu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju koju je stvorio D. K, bivši direktor Uprave za nekretnine.

Bonus video:

08:40

MISLIO JE DA ĆE UMRETI, NISAM SMELA DA MU DOPUSTIM DA ZASPI: Jelena je HEROJSKI spasila život Nenadu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.