VELIKO HAPŠENJE NA JUGU SRBIJE: Dolijali osumnjičeni za korupciju!
Hapšenje, Foto: News1/Zorana Jevtić

kriminal

VELIKO HAPŠENJE NA JUGU SRBIJE: Dolijali osumnjičeni za korupciju!

Svi se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP

Objavljeno:

Po nalogu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapšeno je 13 osumnjičenih za zloupotrebe sa javnom nabavkom za pošumljavanje terena šumskog gazdinstva "Vranje". Protiv jednog osumnjičenog će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Uhapšeni su R. A. (57), G. N. (55), B. I. (45), M. N. (33), N. Z. (51), G. R. (56), S. J. (39), N. M. (30), G. I. (52), V. S. (60), M. P. (37), D. M. (58) i T. S. (36), a krivična prijava će biti podneta protiv A. C. (34).

Svi se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

Sumnja se da su R. A., M. N., G. N., G. R., S. J., V. S., M. P., B. I., N. M., D. M., G. I. i N. Z., kao članovi Komisije šumskog gazdinstva "Vranje", na osnovu Odluke o dodeli ugovora o otvorenom postupku javne nabavke na poslovima gajenja šuma na području šumskog gazdinstva "Vranje" sačinili fiktivne zapisnike o tehničkom prijemu radova na pošumljavanju terena ušumskom gazdinstvu "Vranje", koje su navodno izvele preduzetničke radnje "Grin Forest" iz Surdulice i "Forest Verde" iz Niša.

Na osnovu toga, T. S. i A. C. su, kako se sumnja, te radove fakturisale i naplatile, iako nisu izvedeni u celosti.

Sumnja se da je deo sadnica koje su bile planirane za pošumljavanje šumskog gazdinstva "Vranje" zadržala T. S. radi dalje prodaje, dok je deo sadnica uništen.

Na taj način, pribavljena je pribavljena je protivpravna imovinska korist, a šumsko gazdinstvo "Vranje" je oštećeno za iznos od 4.601.584 dinara, navodi MUP.

Bonus video:

00:46

Hapšenje u Požarevcu (VIDEO)

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.