RUSIJA ISTAKLA LISTU TEMA ZA RAZGOVOR SA BAJEDNOM: "U SAD se događaju veoma ZANIMLJIVE STVARI"!
Džo Bajden, Vladimir Putin, Foto: Printscreen/youtube

NEOPHODNO

RUSIJA ISTAKLA LISTU TEMA ZA RAZGOVOR SA BAJEDNOM: "U SAD se događaju veoma ZANIMLJIVE STVARI"!

Bajden je juče obećao da će reći Putinu da SAD neće "stajati skrštenih ruku" dok Rusija "krši" ljudska prava

Objavljeno:

Rusija je danas navela da želi da na prvom sastanku Vladimira Putina i Džoa Bajdena 16. juna bude reči o ljudskim pravima i procesuiranju napadača na Kapitol 6. januara.

"Spremni smo da razgovaramo i nemamo tabu teme. Razgovaraćemo o onome što smatramo neophodnim i bićemo spremni da odgovorimo na sva pitanja koja američka strana pokrene. To se odnosi i na ljudska prava", rekao je na konferenciji za novinare šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je dodao da je Moskva "spremna" da razgovara o "problemima koji postoje u SAD", dodajući da je "veoma zainteresovana za procesuiranje optuženih za nerede 6. januara", kada su pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa upale u Kapitol hil gde je sedište Kongresa.

U SAD se događaju "veoma zanimljive stvari, iz perspektive ljudskih prava, iz perspektive prava opozicije prava, iz perspektive zaštite opozicije", rekao je Lavrov, odgovarajući na pitanje novinara da li je Moskva spremna da razgovara o opoziciji i situaciji u oblasti ljudskih prava u Rusiji.

Bajden je juče obećao da će reći Putinu da SAD neće "stajati skrštenih ruku" dok Rusija "krši" ljudska prava.

Odnosi SAD i Rusije su na najnižem nivou zbog neslaganja oko glavnih medjunarodnih pitanja, zbog medjusobnog proterivanja diplomata, optužbi za mešanje u izbore, špijunažu i sajber napada koji se pripisuju Moskvi.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.