STIŽE POMOĆ! Katar obećao 500 miliona dolara za obnovu ratom razorenog pojasa Gaze
Gaza, Foto: Profimedia

NOVČANA POMOĆ

STIŽE POMOĆ! Katar obećao 500 miliona dolara za obnovu ratom razorenog pojasa Gaze

Muhamed bin Abdulrahman al Tani, ministar spoljnih poslova te energijom bogate zemlje Zaliva, objavio je odluku na Tviteru

Objavljeno:

Vlada Katara je obećala 500 miliona dolara za obnovu pojasa Gaze posle 11 dana rata izmedju Izraela i palestinskog ekstremističkog Hamasa koji vlada tom teritorijom.

Muhamed bin Abdulrahman al Tani, ministar spoljnih poslova te energijom bogate zemlje Zaliva, objavio je odluku na Tviteru.

"Nastavićemo da podržavamo našu braću u Palestini kako bi se postiglo pravedno i trajno rešenje osnivanjem nezavisne države" Palestinaca, napisao je katarski ministar.

Katar je već dao milione dolara za humanitarnu pomoć i razvoj pojasu Gaze u nastojanju da podrži ranije prekide vatre posle sukoba s Izraelom, podseća Asošiejted pres.

Regionalni rival katara, Egipat, najavio je da će takodje dati 500 miliona dolara za rekonstrukciju palestinske teritorije, preneli su izraelski mediji.

SAD su obećale 37,5 miliona dolara hitne pomoći pojasu Gaze uz milione za pomoć razvoju koje će dati kasnije.

Katar je godinama uz odobrenje Izraela pomagao tu palestinsku enklavu na obali Sredozmenog mora, a početkom ove godine je već obećao 360 miliona dolara pomoći.

Bonus video:

02:26

UDARILA GROBARKA NA ZVEZDAŠICU U CENTRU BEOGRADA PRED DERBI Imamo HAOS snimak - PAZITE SAMO ŠTA SU IMALE DA KAŽU!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.