DOGOVOR NAPOKON PAO, BAJDEN PLANIRA DA SE SASTANE SA PUTINOM: Otkriveno kada i gde!
Džo Bajden, Vladimir Putin, Foto: Printscreen/youtube

DUGO OČEKIVANI SASTANAK

DOGOVOR NAPOKON PAO, BAJDEN PLANIRA DA SE SASTANE SA PUTINOM: Otkriveno kada i gde!

Očekuje se da će sastanak Bajdena i Putina označiti kraj prve međunarodne turneje američkog predsednika od njegove inauguracije

Objavljeno: 17:12h

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden planira da se prvi put lično sastane sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom 16. juna u Ženevi, potvrdili su danas Bela kuća i Kremlj.

U saopštenju Kremlja navodi se da će dvojica lidera razgovarati o bilateralnim odnosima, problemima u vezi sa strateškom nuklearnom stabilnošću i drugim pitanjima, koja uključuju saradnju u borbi protiv korona virusa i regionalne sukobe, prenosi Rojters.

To će biti njihov prvi sastanak od Bajdenove inauguracije u januaru. Takođe, kako prenosi TAS S, to će biti prva Putinova poseta nekoj stranoj zemlji od januara 2020, kada je boravio u Izraelu i Palestini.

Bela kuća je ove nedelje poslala savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivana u Ženevu da se sastane sa svojim ruskim kolegom, rekli su zvaničnici.

Očekuje se da će sastanak Bajdena i Putina označiti kraj prve međunarodne turneje američkog predsednika od njegove inauguracije.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Sputnjik/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.