BEZOS SVRGNUT SA TRONA! Francuz Bernar Arno poneo titulu NAJBOGATIJEG ČOVEKA na svetu, težak 186,3 milijarde dolara
Bernar Arno, Foto: EPA/Etienne Laurent

"plivanje" u parama

BEZOS SVRGNUT SA TRONA! Francuz Bernar Arno poneo titulu NAJBOGATIJEG ČOVEKA na svetu, težak 186,3 milijarde dolara

Vest o Arnoovom bogatstvu usledila je nekoliko dana nakon što je tajkun istisnuo ilona Maska, "teškog" 160,3 milijarde dolara, sa drugog mesta liste najbogatijih

Objavljeno:

Francuski tajkun Bernar Arno danas je nadmašio Džefa Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu sa bogatstvom od 186,3 milijarde dolara.

Deonice kompanije LVMG (Moet Hennessy Louis Vuitton) skočile su danas u prvim satima trgovine za 0,4 po centu povećavši ličnog bogatstvo izvršnog direktora za 600 miliona dolara na 186,3 milijarde, a tržišnu vrednost firme na 320 milijardi, prenosi Forbs.

Direktor Amazona Džef Bezos ima 300 miliona dolara manje - 186 milijardi, zbog čega je na drugom mestu liste najbogatijih.

Vest o Arnoovom bogatstvu usledila je nekoliko dana nakon što je tajkun istisnuo ilona Maska, "teškog" 160,3 milijarde dolara, sa drugog mesta liste najbogatijih, nakon što su cene Teslinih deonica počele da padaju.

Lista najbogatijih sastavlja se na osnovu kretanja tržišta i deonica, što znači da se njihova vrednost svakodnevno menja. Arno (72) je u poslednjih 14 meseci "zaradio" više od 110 miliona dolara zajvaljujući svojm brendovima Luj Viton, Fendi, Kristijan Dior i Živanši i unosnim poslovnim dogovorom sa Tifanijem.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.