NOVI DETALJI PADA GONDOLE U ITALIJI: Očev zagrljaj spasao dečaka od SIGURNE SMRTI, pokrenuta ISTRAGA!
ilustracija, Foto: Profimedia

strašno!

NOVI DETALJI PADA GONDOLE U ITALIJI: Očev zagrljaj spasao dečaka od SIGURNE SMRTI, pokrenuta ISTRAGA!

U kabini je u trenutku nesreće bilo 15 osoba, a preživeo je samo dečak Ejtan (5)

Objavljeno:

Na obali italijanskog jezera Mađore kiša je počela da se meša sa suzama i sprala je krv sa planine Matore, gde je u nedelju pad kabine žičare doveo do smrti 14 osoba, uključujući i dvoje dece, a jedino preživelo dete, petogodišnji dečak, ostao je bez roditelja.

Italijanske vlasti obećale su da će hitno istražiti tu nesreću.

Osnovan je poseban odbor koji će pomoći tužiocima u istrazi, kazao je ministar infrastrukture Enriko Đovanini.

Prema medijskim navodima, tužilaštvo razmišlja i o tome da li se u ovom slučaju mogu primeniti optužbe za ubistvo iz nehata.

Pođimo od empirijskih dokaza, kabl je prekinut i sistem sigurnosnih kočnica nije funkcionisao - objasnio je jutros tužilac Verbanije, Olimpia Bosi.

Upravo bi provere sigurnosnih uređaja u ovom trenutku bile presudne: mogle bi biti uzrok pada žičare, uprkos tome što se čini da je održavanje postrojenja u redu, prenosi La Repubblica.

U kabini je u trenutku nesreće bilo 15 osoba, a preživeo je samo dečak Ejtan (5). On se nalazi u bolnici u Torinu i bori se da preživi, dodaje medij.

Dečak, koji je u strašnoj nesreći ostao bez roditelja, mlađeg brata (2), prabake i pradeke, preživeo je zahvaljujući očevom zagrljaju.

- Mališan je najverovatnije preživeo strašan pad jer ga je otac, koji je bio snažnije građe, zagrlio i sačuvao smrti - rekao je izvor iz bolnice u Torinu.

Italijanski mediji prenose da kočnica kabine nije radila, kao i da je bilo problema sa kablom.

- Sve su to pretpostavke, ali verujem da je došlo do dvostrukog problema: pucanje kabla i kvara sa kočnicom. Ne znamo zašto se nije aktivirala. Neuspeh aktiviranja kočnice prouzrokovao je da kabina, nakon prekida kabla, ubrza i počne da pada - rekao je Mateo Gasparini, šef Alpine Rescue.

Bonus video:

00:21

PALA OPASNA BANDA PREVARANATA U BEOGRADU: Pogledajte akciju policije! Kod uhapšenih pronađen pištolj i lažne značke (VIDEO)

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.