Ova žena i njen muž su preživeli Titanik i to na najsramniji mogući način!
Foto: Wikipedia/Emily Burbank

MNOGI SU SE BORILI

Ova žena i njen muž su preživeli Titanik i to na najsramniji mogući način!

A tek kada budete pročitali šta je ona rekla svojoj sluškinji u nekon trenutku po potonuću Titanika...
Objavljeno:

Tabloidi su se u danima nakon nesreće otimali o priču o tome kako su Daf-Gordonovi preživeli. Pojavile su se čak i spekulacije da se Kosmo ukrcao u čamac prerušen u ženu! Tokon istrage koja je sprovedena nakon potonuća Titanika Lusi i Kosmo Daf-Gordon su bili jedini putnici pozvani da svedoče.

foto: Wikipedia/tpassenger of the Carpathia, the ship that received the Titanic's distress signal and came to rescue the survivors

Članovi komisije su glasine o podmićivanju na kraju odbacili kao neosnovane, ali je sve obavljeno pod velikim pritiskom javnosti. Tokom samog saslušanja sudnica je bila puna pripadnika njujorškog visokog društva koji su u znak podrške nosili Lusine modne kreacije. Ipak, javnost nije zaboravila incident.

- Prema onome kako su se prema nama ponašali u Engleskoj kada smo se vratili, ispada da nije ni trebalo da preživimo. Sramota - napisala je Lusi u pismu prijateljici dva meseca posle nesreće.

Sramota koja ih je pratila do kraja života Kosmo Daf-Gordon nikada se nije oporavio od loše reputacije koja ga je pratila nakon Titanika, ali je Lusi nastavila svoj biznis u modnoj industriji.

Dizajnirala je odeću sve do kraja '20-ih godina ali je počela da gubi na popularnosti nakon Prvog svetskog rata. Daf-Gordonovi su bili prinuđeni da zatvore sve svoje prodavnice 1933. godine i nakon toga su bankrotirali.

(Espreso.co.rs / Dnevno.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.