Ova žena i njen muž su preživeli Titanik i to na najsramniji mogući način!
Foto: Wikipedia/Emily Burbank

MNOGI SU SE BORILI

Ova žena i njen muž su preživeli Titanik i to na najsramniji mogući način!

A tek kada budete pročitali šta je ona rekla svojoj sluškinji u nekon trenutku po potonuću Titanika...
Objavljeno:

Sudbonosni susret

Ser Kosmo Daf Gordon bio je biznismen i zemljoposednik koji je Lusi prvi put upoznao Lusi kao investitor u njenoj kompaniji. Nije mnogo prošlo pre nego što se par venčao 1900. godine. Nakon toga, Lusin biznis je samo nastavio da raste i uskoro se pojavljivala u modnim časopisima širom sveta. Daf Gordonovi su otvorili modnu kuću u Njujorku i Čikagu 1909. kao i u Parizu 1911. godine. Lusi je dizajnirala odeću za neke pd najvećih zvezda Holivuda onog vremena.

Putovanje Titanikom

Neverovatna priča sa Titanika: Preživela uz pomoć laži i lepote

Par je rezervisao karte za Titanik zato što je Lusi hitno morala da reši problem nastao u prodavnici u Njujorku. Zabeleženo je da je dizajnerka imala sumnje u pogledu bezbednosti broda jer nije želela da putuje novim, netestiranim plovilom, ali je na kraju brzina koju je Titanik nudio prevladala. U noći kada je brod potonuo, Lusi je osetila udar o ledeni breg i otišla je u suprugove odaje da ga probudi. Kasnije je opisala trenutak sudara "kao kad se ljudi kuglaju i kugla pogodi poređane kegle".

foto: Wikipedia/F.G.O. Stuart (1843-1923)

I Lusi i Kosmo, kao i njihova sluškinja Laura su preživeli potonuće Titanika. Bili su ukrcani u prvi čamac za spašavanje koji je spušten u vode Atlantika. Iako je u čamci bilo mesta za 40 osoba on je porinut sa samo 12 putnika od čega je sedam bilo muškaraca. Čamac su kasnije tabloidi nazvali "brod bogataša". Zabeleženo je da se u nekon trenutku po potonuću Titanika, dok su bezbedno plutaliu čamci, Lusi Daf-Gordon požalila sluškinji kako su "sve njene prelepe haljine zauvek nestale". Iznerviran ovakvim komentarom jedan od mornara joj je rekao da su oni izgubili sve nakon čega je sir Kosmo ponudio da svakom mormaru koji je bio u njihovom čamcu plati nadoknadu dok ne dobiju novo zaposlenje, piše Allday.com.

Nakon što su se iskrcali na Karpatiju - brod koji je sakupljao preživele sa Titanika, Kosmo je na očigled svih mornarima podelio čekove sa novcem. Mnogima je ovo ličilo na mito, a Daf-Gordonovima nije išlo u prilog ni to što je njihov čamac bio jedini koji se nije vratio da pokuša da spase putnike koji su plutali u ledenoj vodi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.