ČEŠKA I AMERIKA NA RUSKOJ CRNOJ LISTI NEPRIJATELJSKIH DRŽAVA: Lavrov objasnio i zašto
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, Foto: Printscreen

oglasila se rusija

ČEŠKA I AMERIKA NA RUSKOJ CRNOJ LISTI NEPRIJATELJSKIH DRŽAVA: Lavrov objasnio i zašto

- Njihove neprijateljske akcije bile su razlog zašto smo doneli odluku da izjednačimo uslove za naše diplomatske misije angažovane na međusobnim teritorijama - za našu u Češkoj i Sjedinjenim Državama, i shodno tome, za njihove u Rusiji, izjavio je Lavrov

Objavljeno:

Češka i Sjedinjene Države su stavljene na rusku "crnu listu" neprijateljskih država zbog njihovih neprijateljskih akcija protiv Moskve, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Njihove neprijateljske akcije bile su razlog zašto smo doneli odluku da izjednačimo uslove za naše diplomatske misije angažovane na međusobnim teritorijama - za našu u Češkoj i Sjedinjenim Državama, i shodno tome, za njihove u Rusiji, izjavio je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tas s.

Kao konkretan korak, koji je već najavljen, Rusija je, kako kaže, zatražila od te dve zemlje da smanje broj svog osoblja angažovanog u Rusiji, kako ruskih državljanja tako i državljana trećih zemalja i to na nivo koji je jednak broju zaposlenih u ruskim misijama u Češkoj i SAD.

Lavrov je poručio i da strateška stabilnost mora biti u fokusu pregovora Rusije i SAD.

- Sve što na ovaj ili onaj način utiče na stratešku stabilnost, nuklearno i nenuklearno naoružanje, ofanzivno i odbrambeno oružje, mora biti na pregovaračkom stolu (Rusije i SAD), izjavio je Lavrov.

Rekao je da se raduje službenim razgovorima (sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom), što će, kako kaže, omogućiti trajno razjašnjavanje konkretnih namera SAD u vezi sa odnosima sa Rusijom, i takođe u pogledu američkog stava o međunarodnim pitanjima.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.