PRVI ČOVEK UJEDINJENIH NACIJA NAPAO IZRAEL ZBOG BOMBI KOJE PADAJU NA GAZU: Ovo je njegova reakcija
Antonio Gutereš, Foto: EPA/ SALVATORE DI NOLFI / POOL

ANTONIO GUTEREŠ

PRVI ČOVEK UJEDINJENIH NACIJA NAPAO IZRAEL ZBOG BOMBI KOJE PADAJU NA GAZU: Ovo je njegova reakcija

Gutereš je posebno istakao slučajkada je pre dva dana u izraelskom vazduđnom napadu poginulo 10 članova jedne porodice, među kojima je bilo i dece

Objavljeno: 08:09h

Predstavnik UN izjavio je danas da je generalni sekretar svetske organizacije Antonio Gutereš "duboko uznemiren" zbog izraelskog bombradovanja i uništenja višespratnice u Gazi, u kojoj su bila dopisništva nekoliko međunarodnih medijskih kuća i privatni stanovi i da je zaprepašćen sve većim brojem žrtava među civilima.

"Generalni sekretar podseća sukobljene strane da svako neselektivno targetiranje civila i medijskih organizacija predstavlja kršenje međunarodnih propisa koje se mora izbeći po svaku cenu", izjavio je predstavnik UN, prenosi AP.

Gutereš je posebno istakao slučaj kada je pre dva dana u izraelskom vazduđnom napadu poginulo 10 članova jedne porodice, među kojima je bilo i dece.

Medijska mreža Al Džazira najoštrije je osudila bombardovanje i uništavanje svojih prostorija od strane izraelske vojske u Gazi, i to, kako navodi, smatra jasnim činom koji sprečava novinare da izvršavaju svoju dužnost informisanja sveta i izveštavanja o događajima na terenu.

Al Džazira obećava da će slediti svaki raspoloživi put kako bi izraelsku vladu pozvala na odgovornost za njene postupke, objavljeno je u subotu na sajtu ove medijske kuće.

Stanovnike i stanare zgrade Al Džalaa u Gazi, u kojoj se nalaze kancelarije Al Džazire, zajedno s glavnim međunarodnim medijima, poput Asošijejted presa i Midl ist Aj, izraelska je vojska telefonskim pozivom obavestila da imaju manje od jednog sata da napuste zgradu.

Al Džazira poziva sve medije i institucije za zaštitu ljudskih prava da udruže snage u osudi tih nemilosrdnih bombardovanja i da izraelsku vladu pozovu na odgovornost zbog namernog ciljanja novinara i medijskih institucija.

Bonus video:

03:10

PATROLIRALI SMO SA REČNOM POLICIJOM I OBIŠLI BEOGRADSKE OBALE: Saznali smo najveće tajne njihovog posla

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.