JA SAM SAMO DETE, ČIME SMO OVO ZASLUŽILI? Suze devojčice u paklu Gaze rasplakale su ceo svet (VIDEO)
Nesrećna devojčica, Foto: Twitter

TUGA I OČAJ

JA SAM SAMO DETE, ČIME SMO OVO ZASLUŽILI? Suze devojčice u paklu Gaze rasplakale su ceo svet (VIDEO)

Svetske sile pozvale su na smirivanje tenzija izuzev predsednika Turske koji poziva sav muslimanski svet da "izbrišu" Izrael

Objavljeno:

Jezivi napadi između Izraela i Hamasa najteže padaju stanovnicima Gaze gde svakodnevno ginu ljudi - mahom Palestinci, a snimak desetogodišnje devojčice iz ovog razrušenog područja potresao je ceo svet. Nadin Abdel- Taif se rasplakala usred intervjua dok je pokazivala na ruševine iza sebe u kojima je stradalo osmoro dece i dve žene - njene komšije.

"Ne znam šta da radim, imam samo 10 godina. Ne mogu ovo više da podnesem. Želela bih da budem doktor i pomognem mojim ljudima, ali ne mogu. Ja sam samo dete", rekla je Nadin kroz suze i nastavila:

"Uplašim se, ali i ne toliko više. Kada vidim sve ovo, bukvalno plačem svaki dan. Pitam onda sebe, čime smo ovo zaslužili. Moja porodica kaže da nas mrze (Izraelci). Jednostavno nas ne vole jer smo muslimani. Vidite svu ovu decu oko mene, oni su samo deca. Zašto bi neko bacio raketu na njih i ubio ih? Nije fer."

U međuvremenu, nemiri između Izraela i Hamasa ne jenjavaju, štaviše postaju sve intenzivniji. Izrael je nastavio sa vazdušnim napadima u pojasu Gaze, međutim ni Hamas nije ostao dužan pa je lansirao rakete u pravcu Tel Aviva. Petog dana od kada su počeli ponovni sukobi, mrtvi se broje u stotinama a Izrael tvrdi da je na njihovu teritoriju, iz pravca Gaze, bačeno više od 2.000 raketa.

Danas je u popodnevnim časovima granatiran grad Ramat Gan, satelit Tel Aviva, a mete su bili civilni objekti. Izraelski borbeni avioni ponovo su napali Gazu rano jutros, a Hamas je uzvratio ispalivši rakete na Izrael, dok međunarodne diplomate pokušavaju da nađu način da se nasilje prekine.

Izrael je u vazdušnom udaru u Gazi uništio toranj al-Džala, u kojem su bili smeštene redakcije katarske televizije "Al Džazira" te agencija "Associated Press" i "France Presse".

Svetske sile pozvale su na smirivanje tenzija izuzev predsednika Turske koji poziva sav muslimanski svet da "izbrišu" Izrael.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.