ZAHAROVA OCENILA SITUACIJU U JERUSALIMU I POJASU GAZE KAO EKSPLOZIVNU: Moskva ZABRINUTA, poziva na OBUSTAVU sukoba
Predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

vesti

ZAHAROVA OCENILA SITUACIJU U JERUSALIMU I POJASU GAZE KAO EKSPLOZIVNU: Moskva ZABRINUTA, poziva na OBUSTAVU sukoba

Ona je naglasila je da će Moskva nastaviti da ulaže napore da bi se postiglo trajno i sveobuhvatno palestinsko-izraelsko rešenje

Objavljeno:

Kako je danas izjavila predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, zvanična Moskva poziva strane u Palestinsko-izraelskom sukobu da se odustane od bilo kakvih koraka koji bi doprineli eskalaciji situacije. Ona je takođe ocenila da je situacija u Jerusalimu i u pojasu Gaze izuzetno eksplozivna.

- Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog ovih opasnih događaja i najoštrije osuđuje napade na civile bez obzira na njihov etnički ili verski identitet. Pozivamo obe strane da pokažu uzdržanost i ne preduzimaju korake koji mogu da dovedu da dalje eskalacije. Smatramo da je neophodno da se poštuje status quo u pogledu svetih mesta u Jerusalimu u skladu sa jordansko-izraelskim mirovnim sporazumom i deklaracijom UN o gradu Jerusalimu - poručila je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je naglasila je da će Moskva nastaviti da ulaže napore da bi se postiglo trajno i sveobuhvatno palestinsko-izraelsko rešenje.

- Kao stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i članica bliskoistočne četvorke posrednika za Bliski istok, Rusija će se potruditi da se postigne sveobuhvatno i trajno rešenje u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN o osnivanju dve države - Palestine i Izraela - koje koegzistiraju u miru i sigurnosti - naglasila je Zaharova.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.