HAMAS TVRDI DA JE ISPALIO VIŠE OD 100 RAKETA I PRETI NOVIM NAPADIMA Izrael odgovara: Nastavićemo da bombardujemo!
Hamas, Foto: Printscreen twitter

BOMBARDOVANJE

HAMAS TVRDI DA JE ISPALIO VIŠE OD 100 RAKETA I PRETI NOVIM NAPADIMA Izrael odgovara: Nastavićemo da bombardujemo!

Ganc je rekao da Izrael planira seriju napada na Hamas i druge terorističke grupe, kako bi ponovo uspostavio dugoročan i potpuni mir

Objavljeno:

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc najavio je večeras da će Izrael nastaviti da bombarduje Pojas Gaze kako bi "ponovo uspostavio mir", dok je Hamas zapretio da će u tom slučaju uzvratiti istom merom.

Ganc je rekao da Izrael planira seriju napada na Hamas i "druge terorističke grupe", kako bi "ponovo uspostavio dugoročan i potpuni mir".

On je optužio Hamas za nasilje i negirao navode te grupe da je Izrael sprovodio nasilje nad vernicima kod džamije Al-Aksa u Jerusalimu.

On je zapretio da će Hamas i njegovi lideri snositi odgovornost i "platiti cenu za agresiju", a da će se napadi nastaviti dok ne budu ispunjeni "operativni ciljevi" Izraela.

Istovremeno, vojno krilo Hamasa upozorilo je da će izraelsko raketiranje izazvati još napada sa Pojasa Gaze.

"Jerusalim nas je pozvao i mi smo odgovorili na poziv. Ako nastavite, i mi ćemo", poručili su u saopštenju.

Hamas tvrdi da je više od 100 raketa ispaljeno iz pojasa Gaze na Izrael. Na pitanje Frans presa, izraelska vojska nije potvrdila tu tvrdnju, već je navela da se raketiranje nastavlja i da je ispaljeno najmanje 45 raketa, većinom u pravcu granične ograde izmedju Gaze i Izraela. Šest ili sedam raketa je ispaljeno na Jerusalim, gde su se u predveče oglasile sirene za raketnu uzbunu.

Izveštaja o izraelskim žrtvama nije bilo, a u pojasu Gaze poginulo je najmanje 20 Palestinaca, uključujući devetoro dece u izraelskim osvetničkim udarima, kako je naveo Hamas.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.