TEŠKE OPTUŽBE: Evropska zemlja pozvala ruskog ambasadora na konsultacije ZBOG AVIONA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

incident

TEŠKE OPTUŽBE: Evropska zemlja pozvala ruskog ambasadora na konsultacije ZBOG AVIONA!

Pres služba estonske vojske potvrdila da je ruski avion narušio njihov vazdušni prostor

Objavljeno:

Pres–služba glavnog štaba estonske vojske saopštila je da je ruski avion Il-96 narušio vazdušni prostor Estonije. Zbog incidenta ruski ambasador u Talinu pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova.

- Ruski avion Il-96 je danas narušio vazdušnu granicu Estonije u blizini ostrva Vajndlo i proveo u vazdušnom prostoru Estonije oko minut. Transponder aviona je bio uključen, ali nije bilo plana leta. Avion nije održavao radio-vezu sa estonskom dispečerskom službom - navodi se u saopštenju i dodaje da je ovo drugi ovakav slučaj ove godine. Takođe je navedeno da je ruski ambasador u toj zemlji Aleksandar Petrov pozvan u estonsko Ministarstvo spoljnih poslova gde mu je uručena odgovarajuća nota.

- Veoma neprijatan i ozbiljan incident i ta serija narušavanja vazdušnog prostora, koja se ponavlja, je neprihvatljiva - ističu u estonskoj vojsci.

Ruska strana je više puta isticala da se svi letovi ruskih aviona odvijaju uz striktno poštovanje međunarodnih pravila korišćenja vazdušnog prostranstva iznad neutralnih voda, i da nije bilo kršenja granica drugih država.

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.