NIKOLA TESLA LETI ZA NJUJORK: Ana Brnabić ispratila novi avion Er Srbije na prvi let za SAD! (VIDEO)
Ana Brnabić, Foto: Printskrin

zajedno sa godfrijem

NIKOLA TESLA LETI ZA NJUJORK: Ana Brnabić ispratila novi avion Er Srbije na prvi let za SAD! (VIDEO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je svečanom ispraćaju novog aviona "Er Srbije" na prvi let za Njujork

Objavljeno: 10:18h

Ana Brnabić ispratila je novi avion "Er Srbije" na aerodromu "Nikola Tesla".

- Veliko mi je zadovoljstvo da predstavimo najvnoviji avion erbas A330-200, koji će poletieti za Njujork za nešto više od 4 sata. Ovo je jedini direktan let koji povezuje Srbiju sa SAD. Ovaj avion će nositi ime naučnika Nikole Tesle, kako bi još više učvrstili region sa SAD- Rekao je Neismit.

- Veliko je zadovoljstvo ispratiti ovu letelicu na prvi let. Nikola Tesla je bio ponosan na svoje srpske korene, iako je bio amerikanac po izboru.

- Želim da kažem da smo ponosni na Er Srbiju, da vam zahvalim za sve što ste uradili u 2020. godini. Evakucionim letovima vratili su preko 200 hiljada građana kada su putnički letovi prestali da rade, mi smo mogli da se oslonimo na ErSrbiju- ističe premijerka.

Avion
foto: printskrinAir Serbia

- Er Srbija je bila tu i da pomogne drugima, da vrati strane državljane u svoju zemlju. Hvala vam što nostire ime naše zemlje, što nas promovišete, i novim avionim i Nikolom Teslom- naglasila je Ana Brnabić.

- Konačno, želim da se zahvalim, to sam želela više puta, na svim Kargo letovima, koji nisu bili Kargo letovi. Što ste prenosili medicinsku opremu, vakcine, respiratore. Zahvaljujući vama, nismo morali da se oslanjamo na druge- istakla je premijerka.

Premijerka je istakla da je začuđena pitanjem koliko je Er Srbija isplativa, nakon svega što je istakla da je kompanija uradila za građane, ne za vladu.

- Pitajte studente i građane SAD kada niko ništa nije znao o virusu, da nije bilo Er Srbijem oni ne bi mogli da se vrate kućama. Mi ne bismo dobili ni medicinsku opremu ni vakcine koje su nam bile potrebne, istakla je premijerka.

Bili su dostupni tu i odmah. Mogli smo uvek da se oslonimo na našeg avio-prevoznika.

Što se tiče kolike posledice je ostavila epidemija na Er Srbiju, trenutno se radi izveštaj koji će biti predan APR.

Što se tiče isplativosti, destinacija prema Njujorku je najprofitabilnija, naglasio je Neisbit.

Nakon premijerke, obratio se i američki ambasador, Entoni Godfri.

- Znam da je Srbe najlakše naljutiti ako drugi kažu da je Nikola Tesla njihov po rođenju! Žao mi je, on je Amerikanac! Ne po rođenju nego po svom izboru, rekao je jutros na beogradskom aerodromu Nikola Tesla Entoni Godfri, američki ambasador, koji je novom avionu u floti Er Srbije poželeo srećan put i miran let.

Ana Brnabić
foto: Printskrin

- Nikola Tesla je poštovao američko državljanstvo ali nikada nije negirao da je u srcu Srbin - zaključio je Godfri dodavši da on lično ima niz imena i predloga ko bi sve mogao da se nađe na repu nekog od aviona flote Er Srbije - Pupin, Čarls Simić, Marina Abramovič, a o košarkašima iz Srbije, rekao je, da i ne govori.

Novi "erbas A330-200" sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj.

Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni, saopšteno je ranije iz "Er Srbije".

Proizveden 2008. godine, novi avion je godinu dana mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti "Er Srbije", a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija "Aeroflot".

Avion će u srpskom registru vazduhoplova biti upisan kao YU-ARB, a za razliku od prvog "erbasa A330" YU-ARA, koji je koristio "Dženeral elektrikove CF6" motore, novi avion ima "Rols-Rojsove" pogonske jedinice.

Najnovije pojačanje u floti nacionalnog avio-prevoznika imaće konfiguraciju sa 21 sedištem u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.