ŠVEDSKI POSLANIK POZVAO ŠEFICU DIPLOMATIJE DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: U znak solidarnosti sa Češkom!
Švedska, Foto: Printscreen

SOLIDARNOST

ŠVEDSKI POSLANIK POZVAO ŠEFICU DIPLOMATIJE DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: U znak solidarnosti sa Češkom!

Stokholm smatra neosnovanim ograničenja: pravno su nejasna i politički motivisana

Objavljeno:

Švedski poslanik Hans Valmark pozvao je šeficu diplomatije An Linde da uvede sankcije Rusiji u znak solidarnosti sa Češkom.

U razgovoru sa šeficom spoljnopolitičkog resora poslanik je naglasio da je Stokholm „uzdržano“ reagovao na diplomatski skandal i nije žurio da zadovolji molbu Praga o „kolektivnoj akciji solidarnosti“ protiv Moskve.

„Sa švedske strane nisu vidljivi nikakvi znaci koji govore o realizaciji mera koje su usmerene protiv službenika ruske ambasade niti pokušaji koordinacije akcija unutar EU u toj oblasti“, naglasio je poslanik.

Juče je rusko Ministarstvo inostranih spolova objavilo imena osam građana država-članica EU kojim je zabranjen ulazak u Rusiju. Na spisku su se našli, između ostalog, predsednik Evropskog parlamenta David Marija Sasoli, zamenik predsednika Evropske komisije za pitanja vrednosti i transparentnosti Vera Jurova i član francuske delegacije u PSSE Žak Mer.

MIP Švedske je izrazio protest ruskom ambasadoru. Stokholm smatra neosnovanim ograničenja: pravno su nejasna i politički motivisana.

Moskva je naglasila da su mere odgovor na uvođenje sankcija EU protiv šest državljana Rusije.

Bonus video:

04:49

ESPRESO TVITER: Barbi Afrika

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.