RUSKI SUD OSUDIO UKRAJINCA NA 10 GODINA ZATVORA ZBOG ŠPIJUNAŽE: Pokušao da uradi nešto NEZAMISLIVO!
Tenzije između Moskve i Kijeva rastu, Foto: Zorana Jevtić

PRESUDA ODMAH STUPILA NA SNAGU

RUSKI SUD OSUDIO UKRAJINCA NA 10 GODINA ZATVORA ZBOG ŠPIJUNAŽE: Pokušao da uradi nešto NEZAMISLIVO!

FSB je naveo da je presudu muškarcu, identifikovanom kao A.V. Marčenko, doneo Krasnodarski regionalni sud južne Rusije, a stupila je na snagu nakon što ju je potvrdio apelacioni sud

Objavljeno:

Ruski sud osudio je ukrajinskog državljanina na 10 godina zatvora zbog špijunaže, nakon što ga je proglasio krivim za pokušaj prodaje rezervnih delova raketnog sistema zemlja-vazduh, saopštila je danas ruska bezbednosna služba FSB.

FSB je naveo da je presudu muškarcu, identifikovanom kao A.V. Marčenko, doneo Krasnodarski regionalni sud južne Rusije, a stupila je na snagu nakon što ju je potvrdio apelacioni sud, prenosi Tass.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se 2014. godine, a tenzije su porasle poslednjih nedelja zbog nagomilavanja ruskih vojnih snaga u blizini ukrajinske granice. Moskva, koja je navela da je to bio deo vojne vežbe, saopštila je prošle nedelje da je počela da vraća trupe u stalne baze, navodi Rojters.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da će se verovatno sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarao o sukobu na istoku Ukrajine, dodajući da su sve strane "u finišu" dogovora o novom prekidu vatre.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.