RUSIJA SASTAVLJA LISTU NEPRIJATELJSKIH ZEMALJA: Pogodite ko je na prvom mestu!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

au

RUSIJA SASTAVLJA LISTU NEPRIJATELJSKIH ZEMALJA: Pogodite ko je na prvom mestu!

- Države koje su proglašene neprijateljskim odbijaju da zaposle građane Rusije u svojim diplomatskim i konzularnim misijama - izjavila je Zaharova

Objavljeno:

Rusija se potrudila da sastavi listu neprijateljskih zemlja koje su zabranile zapošljavanje građana te zemlje u svojim diplomatskim misijama i SAD su na toj listi, izjavila je danas u intervjuu za TV kanal Rosija 1 predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Kao što znate objavljen je jučerašnji dekret predsednika Rusije Vladimnira Putina i brojne mere koje upotpunjavaju postojeće federalne zakone. Države koje su proglašene neprijateljskim odbijaju da zaposle građane Rusije u svojim diplomatskim i konzularnim misijama - izjavila je Zaharova, a navodi agencija TASS.

- Kako smo mi razumeli, cela priča je započela talasom neprijateljskih poteza SAD i mogu da potvrdim da se SAD nalaze na našoj listi neprijateljskih država - dodala je ona, a prenosi Tanjug.

Prag nema osnova da optuži Moskvu za Vrbjetice

Zaharova ističe i da Prag nema osnova da optuži Rusiju da je umešana u incident u Vrbjeticama 2014. godine.

- Tokom poslednjih sedam godina istrage, vlada (Češke) nije imala osnova, a kamoli bilo kakav dokaz, za davanje takvih izjava - rekla je ona u intervjuu za televiziju Rosija-1, prenosi novinska agencija TASS.

Prema njenim rečima, pokazalo se da su postojala skladišta koja nisu bila pod kontrolom vlade te zemlje, niti zvaničnih struktura u Češkoj.

- Najčudnija stvar u ovome je, kao što sledi iz medijskih izveštaja, naročito iz zapadnih medija, da je privatna kompanija u vlasništvu državljanina članice NATO, tačnije Bugarske, poslovala u Češkoj - istakla je Zaharova.

Predsednik Češke Miloš Zeman u obraćanju naciji putem televizije rekao ranije danas da dokaz da su neki ruski agenti bili prisutni u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine nije pomenut u izveštaju češke bezbednosno-informativne službe.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.