DANAS JE OSVANUO DAN KOJI JE NACIJU ZAVIO U CRNO: Jeziv REKORD - 350.000 zaraženih u jednom danu!
Radimo sa našim partnerima u indijskoj vladi i brzo ćemo poslati dodatnu pomoć, Foto: EPA-EFE/STR

STRAŠNO!

DANAS JE OSVANUO DAN KOJI JE NACIJU ZAVIO U CRNO: Jeziv REKORD - 350.000 zaraženih u jednom danu!

Kada ljudima očajnički treba pomoć, ne možemo da dozvolimo da vakcine stoje u skladištima

Objavljeno:

Indija je postavila novi negativni svetski rekord po broj inficiranih u jednom danu, pošto je danas zaražena 349.691 osoba, što je povećanje iz dana u dan od srede.

Bolnice u Nju Delhiju i širom zemlje odbijaju da prime pacijente jer nemaju kiseonik i dovoljno kreveta da prime sve, preneo je Rojters.

"Naša srca su uz indijski narod usred užasnog talasa kovida. Radimo sa našim partnerima u indijskoj vladi i brzo ćemo poslati dodatnu pomoć Indiji i njihovim zdravstvenim radnicima-herojima", poručio je državni sekretar SAD Entoni Blinken putem Tvitera.

SAD su se suočile sa kritikom u Indiji zbog kontrole izvoza. Kongresmen Radža Krišnamurti je apelovao na administraciju američkog predsednika Džoa Bajdena da daju neiskorišćene vakcine Indiji.

-Kada ljudima u Indiji ili bilo gde očajnički treba pomoć, ne možemo da dozvolimo da vakcine stoje u skladištima, potrebno je da ih damo tamo gde su neophodne, kako bismo spasili živote, rekao je Krišnamurti.

Broj obolelih od korona virusa u Indiji se popeo na skoro 17 miliona od početka pandemije, a preminulo je još 2.767, pa je broj mrtvih skočio na 192.311, pokazali su podaci ministarstva zdravlja.

Bonus video:

01:36

Atili iz Subotice potrebna pomoć da sagradi dom koji je izgoreo u požaru

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.