ILJIR META DODATNO ZAKUVAVA: Ambasadorka SAD podržava Ramu, možda i lobira za Srbiju
Iljir Meta, Foto: Printscreen/Youtube

napeto

ILJIR META DODATNO ZAKUVAVA: Ambasadorka SAD podržava Ramu, možda i lobira za Srbiju

Meta je oštro govorio o ambasadorki Juri Kim prilikom gostovanja na televiziji i pozvao je da "prestane da podržava Ramu, koji krši izbornu tišinu"

Objavljeno:

Predsednik Albanije Iljir Meta optužio je američku ambasadorku u Albaniji Juri Kim da se meša u unutrašnje poslove te zemlje tako što je podržala premijera Edija Ramu uoči sutrašnjih parlamentarnih izbora, sugerišući da je Kim možda i deo ''lobističke kampanje koju plaća Srbija'', javlja AP.

Meta je oštro govorio o ambasadorki Juri Kim prilikom gostovanja na televiziji i pozvao je da "prestane da podržava Ramu, koji krši izbornu tišinu".

U jednom trenutku Meta je nagovestio da bi ambasadorka Kim mogla da bude deo međunarodne kampanje lobiranja protiv njega koju, kako je rekao, predvodi Srbija, navodi Asošieted pres.

"Postoje korumpirani krugovi. Postoji lobiranje koje plaća Srbija, tamo (u SAD) i drugim zemljama, koje američki predstavnici koriste protiv Iljira Mete", rekao je predsednik Albanije.

Dok je trajala emisija na Siri televiziji, Kim je poslala tekstovnu poruku Meti i tvitovala o nedeljnim izborima, odgovorivši na upozorenje Mete da će Albanci "uzeti vile i druge alate ako premijer pokuša da manipuliše glasanjem ili rezultatima".

"Neprihvatljivo je da bilo ko preti da će građani uzeti vile 25. aprila ukoliko im se ne dopadne izborni rezultat. Ove pretnje zaslužuju osudu. Oni koji pozivaju na nasilje biće odgovorni za svoje reči i akcije", napisala je ambasadorka SAD.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.