ODGOVARAJUĆA NOTA UKRAJINE: Uzvraćaju UDARAC Rusiji ISTOM MEROM!
Ukrajina, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

TENZIJE

ODGOVARAJUĆA NOTA UKRAJINE: Uzvraćaju UDARAC Rusiji ISTOM MEROM!

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je 17. aprila obavestilo otpravnika poslova Ukrajine Vasilija Pokotila o proterivanju konzula ukrajinskog generalnog konzulata u Sankt Peterburgu Oleksandra Sosonjuka

Objavljeno:

Ukrajina će proterati višeg diplomatu iz ruske ambasade u Kijevu kao odgovor na proterivanje ukrajinskog konzula iz Rusije, izjavio je danas zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Jevgeni Jenin.

Jenin je rekao da je u pitanju jedan od savetnika ruske ambasade u Kijevu, kojeg je identifikovao samo kao Černjikova, prenosi TAS S.

- Odgovarajuća nota biće poslata ruskoj ambasadi sutra ujutru - rekao je Jenin u intervjuu za televizijski kanal "Ukrajina 24".

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova najavilo je juče odluku o proterivanju višeg diplomate ruske ambasade, navodi Tanjug.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je 17. aprila obavestilo otpravnika poslova Ukrajine Vasilija Pokotila o proterivanju konzula ukrajinskog generalnog konzulata u Sankt Peterburgu Oleksandra Sosonjuka, kojeg je u petak privela Ruska savezna služba bezbednosti (FSB) zbog pribavljanja poverljivih podataka iz baza podataka ruskih agencija za sprovođenje zakona i FSB.

Moskva je istakla da su "te aktivnosti nedopustive jer nisu u skladu sa statusom konzularnog službenika i štete bezbednosnim interesima Ruske Federacije“.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.