NAJNOVIJA EPIZODA SUKOBA: Sada su Ukrajinici POVUKLI POTEZ! Lopta je u PUTINOVOM DVORIŠTU
U naredna 72 sata, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

ZAHUKTAVA SE!

NAJNOVIJA EPIZODA SUKOBA: Sada su Ukrajinici POVUKLI POTEZ! Lopta je u PUTINOVOM DVORIŠTU

Pored toga, ukrajinski spoljnopolitički resor izražava snažan protest zbog privođenja ukrajinskog konzula i u potpunosti odbacuje sve navedene optužbe

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da jedan viši ruski diplomata mora da napusti zemlju u naredna 72 sata kao odgovor na incident sa ukrajinskim konzulom u Sankt Peterburgu.

Pored toga, ukrajinski spoljnopolitički resor izražava snažan protest zbog privođenja ukrajinskog konzula i u potpunosti odbacuje sve navedene optužbe.

Podsetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova sugerisalo je ambasadi Ukrajine da konzul, koji je priveden u Sankt Peterburgu jer je primao poverljive podatke od ruskog državljanina, napusti Rusiju u roku od 72 sata počev od 19. aprila.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije je ranije privela ukrajinskog konzula u Sankt Peterburgu Aleksandra Sosonjuka dok je primao poverljive podatke od ruskog državljanina. Ističe se da je aktivnost Sosonjuka „neprijateljska prema Rusiji i nespojiva sa statusom diplomatskog službenika“.

Sosonjuk je zadržan na nekoliko časova, nakon čega se vratio u ukrajinsko diplomatsko predstavništvo.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.